UNTRR felicită femeile din transporturile rutiere (VIDEO)

De 8 Martie, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) felicită femeile care activează în industria transporturilor rutiere, pentru munca eficientă pe care o realizează într-un domeniu dificil precum transporturile rutiere.

Potrivit datelor Comisiei Europene, femeile reprezintă doar aproape 22% din forța de muncă a sectorului european al transporturilor, iar UNTRR susține creșterea angajării femeilor în transporturi pentru a contribui la diversitatea locurilor de muncă și a competitivității acestui domeniu.

Femeile pot excela în orice activitate din industria de transport rutier, fie că vorbim de provocarea de a conduce un camion, de a lucra pe zona administrativă sau de a conduce o firmă de transport rutier.

UNTRR a realizat mai multe materiale pentru a încuraja angajarea femeilor în transporturi, precum reportajul ”Transportul rutier – profesie și plăcere. Cu soția la drum prin Europa”:

Totodată, UNTRR a solicitat Guvernului și Parlamentului alocarea unui buget în anul 2019 pentru formarea/reconversia profesională a forței de muncă disponibile pentru exercitarea profesiei de șofer profesionist, respectiv a unei forțe de muncă de 20.000 lucrători. O parte din acest buget ar putea fi folosit și pentru atragerea femeilor în industria de transport rutier, pentru a creștere egalitatea de șanse în ceea ce privește dezvoltarea profesională, prezența și participarea femeilor la toate nivelurile dintr-o companie de transport.

Transportul rutier va reprezenta întotdeauna un factor major de creștere pentru toate economiile lumii (în România transportul rutier generează aproape un sfert din exportul total de servicii al României, de 22 miliarde euro), astfel că industria va avea nevoie de toți oamenii calificați pentru a opera și gestiona activitatea unei firme de transport. În acest sens, femeilor ar trebui să le i se ofere șanse egale de a reuși în cariera lor din transporturi, generând astfel noi soluții de creștere și profitabilitate.

UNTRR urează La Mulți Ani tuturor femeilor din transporturi cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, ziua de 8 martie fiind un bun prilej pentru a recunoaște și celebra meritele acestora și pentru a transmite mulțumirile noastre pentru tot ce au realizat în cadrul industriei și a familiei de transportatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.