UPDATE! A2 Lehliu – Feteşti şi 5 drumuri naţionale, închise pentru a 3-a zi

Autostrada A2 rămâne închisă pe tronsonul Lehliu – Feteşti pentru a 3-a zi consecutiv, împreună cu 5 drumuri naţionale pe care deszăpezirea nu s-a efectuat.

Pe alte drumuri naţionale circulaţia fost deschisă dar sunt interzise camioanele de peste 7,5 tone.

UPDATE 13.45: A fost deschisă circulația pe DN 24D, km 9+140 – km 58+600, între Grivița (Vaslui) – Cuca (Galați) pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

UPDATE ora 13.10: A fost deschisă şi calea II pe sectorul Lehliu – Drajna al Autostrătii A2, respectiv sensul Drajnea – Lehliu, pentru toate categoriile de vehicule. Circulația se desfășoară controlat, în coloană, în spatele utilajelor de deszăpezire cu sprijinul echipajelor de la poliția rutieră.

UPDATE ora 12.10:  A fost deschisă circulația pe DN 24D, km 58+600 – km 84+911, între Cuca – Vânători, pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

UPDATE 10.50: A fost deschisă circulaţia pe DN 24A, km 30+000 – km 68+000, între Vetrișoaia – Murgeni, însă nu şi pentru camioanele de peste 7,5 t.

UPDATE ora 10.25: A fost ridicată restricția de tonaj pe DN 11A, km 68+000 –km 94+000, între localitățile Podul Turcului – Bârlad.

UPDATE ora 10.00: A fost deschisă circulația pe Autostrada A2, calea I, sectorul Lehliu – Drajna, pentru toate categoriile de vehicule. Traficul rutier se desfășoară controlat, pe sensul Lehliu – Drajna, în coloană, în spatele utilajelor de deszăpezire cu sprijinul echipajelor de la poliția rutieră.

Sectorul de autostradă pe sensul Drajna – Lehliu ramâne închis.

Potrivit Centrului Infotrafic, la ora 9.00 rămân închise următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

  • DN3 Ostrov (jud. Constanța) – Băneasa (jud. Constanța);
  • DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
  • DN22A pe tronsoanele Topolog (jud. Tulcea) – Hârșova (jud. Constanța) şi Cataloi – Nicolae Bălcescu (jud.Tulcea);
  • DN22 Isaccea – Somova (jud.Tulcea);
  • DN24D Cuca (jud. Galați) – Tulucești (jud. Galați).

De asemenea, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin, potrivit Infotrafic.

Bucureşti – Lehliu se circulă dificil din cauza ceţii, vizibilitatea fiind redusă la 100 de metri.

Centrul Infotrafic mai precizează că sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (din cauza vântului puternic).

Drumuri redeschise cu restricţii de tonaj

Pe autostrada A2 tronsonul Bucureşti – Lehliu, deschis circulaţiei luni dimineaţă, vizibilitatea este redusă, din cauza ceţii, la aproximativ 100 de metri.

În judeţul Buzău a fost reluată circulaţia pe DN22 Râmnicu Sărat – limită cu judeţul Brăila pentru toate categoriile de autovehicule, iar pe raza judeţului Brăila pentru cele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

DN23 Brăila – limită cu judeţul Vrancea a fost redeschis (pe raza judeţului Vrancea era deja deschis).

În judeţul Vaslui, a fost redeschis, cu restricţie de 7,5 tone, DN24A Murgeni – Berezeni – Vetrişoaia. De asemenea, pe sectorul Vetrişoaia – Huşi este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, iar pe tronsonul  Simila – Murgeni pentru cele sub 3,5 tone.

În județul Tulcea, pe DN22D Măcin – Cerna este permisă circulaţia doar în caz de urgenţă, având în vedere că viscolul troieneşte zăpada.

În judeţul Vaslui, a fost redeschis traficul pe DN26 Murgeni – Blăgeşti şi pe DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) – Podu Turcului (judeţul Bacău), pe aceste tronsoane fiind permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.