VIDEO. Irlanda, premiată pentru siguranța transporturilor

Irlanda este câștigătoarea premiului din acest an acordat de Consiliul European pentru siguranța transporturilor, al cărei indice de performanță este determinat de siguranța rutieră (PIN), relatează cel mai recent buletin TISPOL.

Premiul anual este prezentat unei țări europene care a demonstrat progresul continuu în domeniul siguranței rutiere, combinat cu o abordare strategică de abordare a problemei în cadrul guvernului.

Premiul a fost prezentat ministrului irlandez pentru Transporturi, Turism și Sport, Shane Ross, la un eveniment desfășurat la Bruxelles, la 19 iunie.

Irlanda a fost al doilea cel mai sigur stat membru al Uniunii Europene în 2018, din punct de vedere al mortalității rutiere (decese rutiere la un milion de locuitori) și a crescut cu cinci locuri în clasamentul țărilor UE din 2010, când a ocupat locul 7.

În ceea ce privește numărul de persoane decedate în accidente rutiere, Irlanda le-a redus cu mai mult de 30%, față de 2010. În comparație cu aceeași perioadă, decesele au crescut în alte țări relativ sigure, inclusiv în Suedia și Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.