VIDEO. Lucrările la Autostrada Sebeș-Turda avansează lent

Lucrările de construire a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda avansează lent, atrage atenția Asociația Pro Infrastructură (API), care a vizitat în 27 mai șantierul și a filmat cu drona traseul complet.

Tronsonul de autostradă, în lungime de 24,25 km, este executat de grecii de la compania Aktor. 

“În continuare, se avansează extrem de lent în special la relocările de utilități și la structurile principale (podurile peste Mureș de la Rădești și Sâncrai și peste căile ferate din preajma nodului rutier Teiuș). Din fericire, față de 2018 (progres de doar 5% într-un an), constructorul a crescut ritmul de lucru în unele puncte. Terasamentele au ajuns la cota finală pe câțiva kilometri, fiind așternut și balastul stabilizat. S-a început instalarea grinzilor la pasajele care supratraversează autostrada și sunt pregătiri pentru ridicări și în nodul Teiuș (intersecția DN14B-A10) sau la Oiejdea (unde autostrada trece peste DN1)”, precizează reprezentanții API.

Ei cer ca mobilizarea celor de la Aktor să se mențină și chiar să crească, “astfel încât să avem șanse, chiar dacă foarte mici, de a circula pe noul drum la sfârșitul lui 2020”.

Totodată, API solicită reprezentanților CNAIR să se implice activ, împreună cu antreprenorul și cu deținătorii de rețele, și să găsească soluțiile rapide pentru relocarea utilităților, mai ales în zona Teiuș.

“Este inadmisibil ca acei stâlpi de curent să fie nemișcați la mai bine de 3 ani de zile de la aprobarea proiectului tehnic”, reclamă API

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.