VIDEO. Parapete rutiere de tip rulouri, pe DN7 la Chitila

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieșirea din localitatea Chitila.

Această măsură reprezintă un proiect pilot al CNAIR, rezultatele obținute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului.

Lucrările se efectuează între pozițiile kilometrice 14+700 – 14+920 (parapete marginal dreapta); 14+750 – 14+920 (parapete marginal stânga); km 18+700 – 18+820 (parapete marginal stânga).

Sectorul de drum pe care se implementează această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri.

Parapetele pe rulouri sunt un sistem de protecție inovativ, conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor.

Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile.

Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță.

CNAIR face apel la participanții la trafic să respecte viteza legală și regulile de circulație pe sectoarele mai sus menționate, conform semnalizării din zona lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.