Viscolul matura luni Capitala

“Varful” Codului Portocaliu  va debuta in Capitala luni dimineata si va dura pana marti dupa-masa, potrivit prefectului Mihai Atanasoaei, care avertizeaza ca viscolului va matura tot orasul si ar putea rupe copacii. Exista insa si risc de inghet atat al carosabilului, cat si al cablurilor electrice, motiv pentru care operatorii Enel si ISU trebuie sa fie pregatiti de ce este mai rau.

Prefectul Bucurestilor a emis duminica trei dispozitii: una pentru drumari, alta pentru compania Enel si alta pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). “Am cerut primariilor de sector, in special drumarilor, sa curete portiunile de gheata de pe strazi – pentru ca mai tarziu va incepe sa bata vantul si gheata se va intari -, apoi sa imprastie substante antiderapante. Avem cabluri inghetate, iar Enel este alertata sa intervina daca acestea vor cadea. Al treilea risc este referitor la copacii inghetati, care s-ar putea rupe si ar putea cadea pe oameni sau masini. Am cerut ISU sa se pregateasca cu drujbe, in cazul in care vor cadea acesti copaci, sa poata interveni pentru curatarea carosabilului”, a precizat prefectul Capitalei.

Duminica, un astfel de pom inghetat s-a rupt si a cazut peste un bucurestean iesit cu catelul la plimbare.

Administratia Metrorex a suplimentat inca de duminica dupa-amiaza garniturile de metrou si le va mentine si luni, astfel incat sa poata fi preluat numarul suplimentar de calatori care aleg sa evite transportul de suprafata.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.