Viteza – operațiune TISPOL

TISPOL (European Traffic Police Network) derulează, în perioada 12-18 august, o acțiune privind respectarea vitezei legale de către șoferi, în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

În timpul acestei operațiuni, ofițerii de poliție vor folosi o serie de metode de detectare a vitezei, pe toate tipurile de drum. Scopul operațiunii este de a sensibiliza conducătorii auto cu privire la pericolele depășirii vitezei și de a le reaminti beneficiile, pentru toți utilizatorii de drumuri, de a conduce la viteze care sunt atât legale, cât și adecvate condițiilor meteo.

„Îi îndemnăm pe toți șoferii să-și revizuiască atitudinea față de viteză. Oricine mai crede că viteza este o infracțiune banală trebuie să regândească acest aspect. Viteza excesivă sau necorespunzătoare are un impact devastator asupra siguranței utilizatorilor de drumuri, crescând atât riscul de accident, cât și gravitatea consecințelor”, transmit reprezentanții TISPOL.

Se estimează că viteza contribuie la o treime dintre toate accidentele cauzatoare de moarte și este cel mai important factor care contribuie la decesele rutiere și la rănirea gravă a celor implicați în astfel de incidente. Operațiunea TISPOL similară din anii precedenți a înregistrat peste 500.000 de cazuri de depistare a vitezomanilor.

„Scopul nu este însă prinderea șoferilor; adevăratul succes al acestei operațiuni ar fi respectarea sută la sută a limitelor de viteză”, precizează TISPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.