Williams Martini Racing pune dungile pe grila de start

Legendarul brand Martini® se întoarce în circuitul Formula 1™ ca partener al constructorului Williams™. Colaborarea formează Williams Martini Racing iar anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului ce a avut loc pe 6 martie, la Londra, la lansarea echipei în sezonul 2014-2015, se arată în comunicatul remis redacţiei.

„Suntem încântați să primim Martini în familia Williams și să lansăm oficial Williams Martini Racing. Williams și Martini împărtășesc o istorie bogată în lumea sporturilor cu motor, iar valorile brand-urilor noastre și pasiunea comună pentru racing fac ca acest parteneriat să fie unul natural. Va fi minunat să vedem dungile, ca simbol al Martini Racing™, revenind în circuitul Formula 1™, odată cu constructorul Williams”, a declarat Sir Frank Williams, fondatorul și liderul echipei Williams.

„Decizia de a forma un parteneriat cu Williams a fost una firească pentru noi și oferă o oportunitate inegalabilă brand-ului Martini de a se conecta cu consumatorii săi prin una dintre pasiunile acestora, și anume, Formula One™ racing”, a declarat Andy Gibson, CMO-ul Bacardi și Președintele Bacardi Global Brands, cel ce este responsabil de Martini, dar și de alte brand-uri premium din portofoliul Bacardi.

„Martini va oferi consumatorilor o mostră din lifestyle-ul în viteză, aducând astfel un concept reînnoit al stilului și eleganței italiene pe pista de curse. Williams Martini Racing oferă o platform integrată de marketing și adaugă oportunități dinamice ce vor consolida brand-ul Martini”, a adăugat el.

Pe lângă drepturile de denumire, dungile Martini Racing vor împodobi noul bolid Williams Mercedes FW36, echipamentul piloților, echipamentul echipei tehnice, iar noua boxă Williams Martini Racing din padoc, va dispune de o Martini Terrazza™ – un acoperiș elegant.

În afara pistei, consumatorii vor avea ocazia să se conecteze cu Williams Martini Racing cu ajutorul conținutului captivant generat de lifestyle-ul evenimentelor de racing. Această activare a brand-ului se va face cu prilejul curselor-cheie. Materialele oficiale promoționale vor fi puse la dispoziția fanilor odată cu începerea sezonului european.

Piloții Felipe Massa și Valtteri Bottas vor conduce bolizii Williams Martini Racing. Brazilianul Massa s-a bucurat de o carieră încununată cu succes în Formula 1 și așteaptă cu entuziasm începutul sezonului 2014 la volanul noului bolid FW36, în timp ce finlandezul Bottas se întoarce pe grila de start la al doilea său sezon alături de echipă.

Bolidul FW36, ce va purta însemnele Williams Martini Racing (www.williamsmartiniracing.com), își va face debutul în data de 16 martie în Australia, la Melbourne, în etapa de start a Sezonului 2014 de Formula 1™. Activările de brand ce au ca focus consumatorii europeni vor fi lansate la Barcelona, odată cu prima etapă europeană a campionatului.

Williams Mercedes FW36 2

Martini în F1™

Relația de durată a brand-ului Martini cu sporturile cu motor și istoricul bogat atât din postura de sponsor cât și din cea de concurent în competițiile susținute la nivel global, a început în 1968, odată cu fondarea Martini Racing™. Această mișcare curajoasă și ambițioasă a rezultat într-un pionierat în ceea ce privește programele de sponsorizare, plasând Martini în istorie ca primul brand din afara industriei auto care a sponsorizat o echipă de racing.

Martini Racing a continuat să evolueze pe parcursul anilor 70 și în decursul acelei perioade a fost creat spiritul roș-albastru al Martini Racing. Cu un design de pionierat care a emulat viteza și stilul echipei, uniforma Martini a fost o prezență constantă pe tot parcursul perioadei de glorie a Martini Racing între 1971 și 1996.

În 1972 Martini și-a făcut debutul în Formula 1™, formând un parteneriat cu Tecno™ pentru un sezon, și a revenit în 1975 ca partener al echipei Brabham™, colaborare ce a continuat pe parcursul a trei ani. În perioada 2006-2008 Martini a fost partenerul oficial al Scuderiei Ferrari™, cel mai prestigios și de succes constructor din istoria circuitului FIA Formula One World Championship™.

Odată cu întoarcerea brand-ului în Formula 1™, o nouă generație se va îndrăgosti de conceptul italian gioia di vivere (plăcerea de a trăi) pe care Martini îl aduce lumii.

Despre Martini (www.martini.com)

Unul dintre cele mai reprezentative brand-uri ale lumii, Martini® este lider în producția italiană de vin și un furnizor al vinurilor spumante aromatizate de cea mai înaltă calitate. Gustul premiat, vibrant și dulce-amărui al gamei Martini este rezultatul unor amestecuri secrete a mai mult de 40 de tipuri de plante culese din cele mai selecte locații din lume.

Portofoliul Martini include: Martini Bianco, Martini Rosato, Martini Rosso, Martini Extra Dry, Martini Asti, Martini Moscato d’Asti, Martini Prosecco, Martini Rosé, Martini Brut și Martini Royale. Creat în 1863 în Torino, Italia, Martini este parte a portofoliului Bacardi Group și continuă să fie lider de piață pe segmentul său.

Despre Williams

Williams este o echipă Formula 1™ de top și o companie constructoare auto. Înființată în 1977 de către Sir Frank Williams și Patrick Head, echipa a cucerit 16 titluri FIA Formula One™ World Championship de la fondare.

Nouă dintre aceste titluri au fost câștigate la categoria Constructori, celelalte șapte titluri fiind câștigate la categoria Drivers Championships de către Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill și Jacques Villeneuve.

Williams Advanced Engineering este divizia responsabilă cu aplicarea cercetării investite în echipa de Formula 1, în domenii precum industria constructoare auto, transport și energie din cadrul companiei Williams.

Funcționând cu ajutorul unei colaborări eficiente, Williams Advanced Engineering ajută clienții săi să beneficieze de un plus în eficiența cu care ating sustenabilitatea propice provocărilor secolului XXI și, de asemenea, îi ajută pe aceștia să-și îmbunătățească performanța, plasarea în piață și imaginea propriului brand. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.