CONECTIVITATE INTELIGENTĂ: Soluții de analiză Big Data

Evaluarea inteligentă a datelor vehiculului optimizează consumul de combustibil și reduce costurile pentru activitățile logistice.

În 2018, concentrația de CO2 din atmosferă a atins un nou nivel record. Aceste evoluții alarmante îi determină pe factorii de decizie să ia măsuri. Industria trebuie să aibă în vedere că, în următorii ani, nu numai că prețurile combustibilului vor continua să crească, ci vor fi adoptate, la nivel european, cerințe mai stricte privind consumul și stimulentele pentru economisirea combustibilului.

Această evoluție are, în mod evident, un impact semnificativ asupra companiilor europene de transport, deoarece prețurile ridicate comprimă profiturile și marjele. De aceea, industria caută soluții inteligente pentru a-și spori eficiența. Din această necesitate, WABCO, furnizor mondial de sisteme de control al frânării și de alte tehnologii avansate care îmbunătățesc siguranța, eficiența și conectivitatea vehiculelor comerciale, a dezvoltat TX-FUELCOMPASS.

Date certe, nu presupuneri

Analizând big data, aplicația software disponibilă pe web asigură flotelor o imagine de 360 de grade asupra consumului de combustibil și oferă transportatorilor o perspectivă complexă asupra utilizării combustibilului, a discrepanțelor și a posibilelor depășiri.

Fiecare aspect important al operării flotei este analizat – camion, șofer, realimentare și vizualizarea datelelor legate de combustibil. Astfel, soluția devine un instrument esențial pentru orice flotă, în special în perioadele cu fluctuații ale prețurilor și restricții, deoarece le permite managerilor să își construiască strategiile pe baza datelor, și nu pe presupuneri.

Concret, soluția de analiză a Big Data accesează cantități uriașe de date din diferite surse și aduce împreună aceste seturi de Big Data în grafice transparente și tablouri de bord.

Combinată cu unul dintre computerele de bord Transics, TX-SKY sau TX-GO, TX-FUELCOMPASS permite evaluarea și îmbunătățirea comportamentului de realimentare al flotei, fără nicio investiție suplimentară sau hardware special.

Transportatorii pot verifica activitățile curente ale flotei și pot analiza grupe de vehicule, sau pot coborî până la nivelul fiecărui camion în parte.

Pot obține o imagine detaliată a tuturor tranzacțiilor de realimentare și pot alege modele specifice de realimentare. Prin adăugarea de informații, cum ar fi nivelul de combustibil rămas, sau prețul combustibilului, sistemul indică unde și când vehiculul ar fi trebuit să fie alimentat pentru a realiza economii de costuri, comparativ cu situația existentă.

O privire asupra consumului de combustibil pe diferite vehicule permite analizarea consumurilor medii pentru fiecare vehicul în parte și a distanțelor parcurse.

Pe baza evaluărilor inteligente ale datelor, asemenea soluții pot contribui, în același timp, la optimizarea alimentării cu carburant și creșterea eficienței stilului de conducere. Și acesta este doar începutul. TX-FUELCOMPASS este doar o aplicație dintr-o varietate de posibilități, ce vor fi disponibile în viitor, prin analiza inteligentă a datelor vehiculului.

Pe alte aplicații, cum ar fi întreținerea predictivă sau managemetul flotelor, soluțiile de analiză ale Big Data schimbă, deja, în mod fundamental industria de transport și logistică.

Material furnizat de către WABCO

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.