Investițiile imobiliare s-au triplat față de S1 din 2015

cbre7Volumul investitiilor imobiliare in prima jumatate a acestui an a ajuns la 359 de milioane de euro, unul din cele mai ridicate niveluri in ultimii 6 ani, potrivit celui mai recent raport CBRE Romania privind investitiile imobiliare; doar in primul semestru al lui 2014 investitiile au depasit acest nivel, ajungand la aproximativ 400 de milioane de euro. Comparativ cu prima jumatate a anului trecut, cand au fost investiti 107 milioane de euro, volumul investitional din primul semestru al acestui an este de peste trei ori mai mare.

Proprietatile din retail si din sectorul birouri au fost cele mai tranzactionate in primul semestru al lui 2016, cu o pondere de 88% din totalul investitiilor, mai releva raportul CBRE care mai puncteaza si ca investitiile straine continua sa fie predominante pe piata de real estate din Romania, ponderea capitalului autohton fiind de doar 1% din totalul investitiilor.

“Mai multe tranzactii substantiale pe cale a fi finalizate in acest an arata ca anul 2016 are un potential cert de a depasi performantele lui 2015, in timp ce volumul total de proprietati cu potential de tranzactionare indica o crestere continua a investitiilor in real estate in urmatoarele 18 luni”, apreciaza Robert Paulson, Head of Investment Properties, CBRE Romania.

Cele mai mari cinci tranzactii inregistrate in prima jumatate a lui 2016 reprezinta peste 80% din volumul investitional total. Raportul CBRE precizeaza si ca in acest an s-a inregistrat una din cele mai mari tranzactii in afara Bucurestiului – achizitia Sibiu Shopping Center din iunie, in valoare de 100 de milioane de euro.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie in domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2015). Compania are mai mult de 70.000 de angajati (excluzand companiile afiliate) și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. CBRE ofera un portofoliu extins de servicii integrate, incluzand tranzactii, management de proiecte, administrarea proprietatilor, administrarea investitiilor, evaluare, leasing de proprietati, servicii de consultanta, vanzari de proprietati, servicii bancare ipotecare. Vă rugăm să vizitați site-ul nostru la www.cbre.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.