RENAULT TRUCKS: D și D Wide, T și T High

Renault Trucks lansează versiunile 2020 ale gamelor sale de distribuție și de transport de lungă distanță, concentrându-se pe îmbunătățirea confortului pentru șoferi și a profitabilității.

D și D Wide

Edițiile 2020 ale modelelor D și D Wide beneficiază de un nou design interior, ergonomic și confortabil, de elemente de siguranță și de echipamente aerodinamice. Noile versiuni de vehicule de distribuție Renault Trucks sunt 100% conectate.

Renault Trucks a redesenat designul interior al modelelor sale D și D Wide. Versiunile 2020 dispun de un bord reproiectat, care include un nou volan și un panel de instrumente în alb și negru. Pentru a ușura munca șoferului, au fost adăugate un suport pentru tabletă, un suport opțional pentru un al doilea telefon mobil și două porturi USB-C. Vehiculele sunt, de asemenea, dotate cu un nou echipament radio, compatibil cu rețeaua digitală terestră DAB+.

Pentru un nivel de confort mai înalt, Renault Trucks oferă Pachetul Comfort ca opțiune, acesta incluzând volan de piele, scaun șofer cu suport lateral, spații de depozitare adiționale, un al doilea suport pentru smartphone și trapă de acoperiș (numai pentru varianta D Wide).

Noi echipamente pentru creșterea siguranței

Renault Trucks D și D Wide sunt echipate standard cu sistem Adaptive Cruise Control (ACC). ACC menține o distanță sigură față de vehiculul din față, prin ajustarea automată a accelerației și a frânării, pentru mai multă siguranță, o rulare mai lină și pentru reducerea oboselii șoferului.

Pentru o vizibilitate îmbunătățită Renault Trucks D și D Wide sunt disponibile cu lumini spate tip LED.

Pentru un nivel înalt de siguranță, Renault Trucks oferă Pachetul Protect ca opțiune, acesta incluzând lumini spate LED, sistem de ajutor la pornirea din rampă, ușă vitrată și alarmă pentru mers înapoi, pentru a îmbunătăți protecția participanților la trafic.

Camioane conectate, pentru productivitate crescută

Vehiculele diesel Renault Trucks sunt echipate cu motoare Euro 6 Step D, care sunt atât eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, cât și prietenoase cu mediul.

Pentru a crește și mai mult eficiența și productivitatea, modelele din seria Renault Trucks D sunt conectate standard (TGW 4G). Astfel, sunt compatibile cu Optifleet, soluția de management al flotelor de la Renault Trucks. Cu Optifleet, activitatea vehiculelor este administrată în timp real, ceea ce înseamnă că principalele elemente de costuri pot fi controlate în totalitate. Managerii flotelor pot urmări consumul de combustibil al vehiculelor cu Optifuel Check și pot realiza o geolocalizare în timp real prin intermediul Optifuel Map.

Pentru o productivitate maximă, Renault Trucks oferă opțional Pachetul Fuel Eco, acesta incluzând deflector ajustabil de acoperiș, modul de putere redusă, sistem de oprire automată a motorului după 3 minute, funcția Optiroll „free wheel” (pe D Wide), cutie de viteze optimizată Fuel Eco (pe D Wide) și un compresor de aer decuplabil (numai pe motoarele DTI 11).

Motoarele Renault Trucks D și D Wide E sunt compatibile cu combustibili sintetici XTL și cu biodiesel. Modelele 2020 sunt disponibile, de asemenea, în versiuni pe gas natural (D Wide CNG) și 100% electric (D și D Wide Z.E.).

T și T Wide

T și T High sunt mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, rămânând, în același timp, la fel de angajate ca totdeauna față de confortul șoferului.

La interior, cabina Renault Trucks T oferă finisaje de top, care includ scaune cu tapițerie textilă, două cotiere pentru șofer și volan de piele. Pentru un confort perfect în timpul conducerii, coloana volanului ajustabilă pe trei direcții este, acum, dotare standard. Vehiculele de serie T dispun de un bord de culoarea cărbunelui, mânere din aluminiu și praguri metalice ale ușilor. Renault Trucks T și T High 2020 dispun, de asemenea, de spații de depozitare de înaltă capacitate (221 l).

La exterior, grila radiatorului și oglinzile laterale pot fi, încă, disponibile fie în negru lucios, fie în portocaliu, opțional, pentru Renault Trucks T și T High 2020.

T and T High pot fi echipate, de asemenea, cu Roadpad+ ca opțiune. Acționând ca un asistent de bord, acesta permite șoferilor să asculte muzică, să-și folosească telefoanele hands-free și să realizeze manevrele în siguranță, grație camerelor laterale și posterioare. Cu Roadpad+, șoferul poate obține, de asemenea, asistență în navigație din partea unui sistem special satnav.

Consum de combustibil și emisii de CO2 reduse

Gama de transport de lungă distanță a Renault Trucks este echipată cu motoare DTI 11 și DTI 13 Euro 6 Step D. Ambele sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și al emisiilor de CO2 comparativ cu generația anterioară. Versiunile 2020 ale Renault Trucks T și T High sunt echipate cu o nouă axă de înaltă eficiență și cu frâne disc mai ușoare, de natură să reducă și mai mult consumul de combustibil.

Opțional, pot fi activate noi setări ale vehiculului, care oferă o economie de combustibil suplimentară de 3%.

Motoarele Renault Trucks T și T High sunt compatibile cu combustibili sintetici XTL și cu biodiesel.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.