Taurus australian

Luna aceasta, la expoziția de camioane din Brisbane, își face debutul un nou camion, de la un nou fabricant de camioane: Pure Hydrogen Taurus.

Nu este Tesla, ci Taurus, și nu se alimentează pe cablu, ci printr-un furtun

Compania aceasta australiană, este deja cunoscută ca fiind producătoare de hidrogen și totodată furnizoare de soluții pentru utilizarea sa, pile electrice, compresoare, stații de încărcare, șamd. Cu puțin timp în urmă, lansaseră două camioane, unul de gunoi și unul de ciment, cu propulsie electrică și alimentare cu hidrogen. Ambele se află acum în teste de exploatare la diferite companii australiene.

Noul camion, Taurus, va intra cât de curând în probe de exploatare la Pepsi, timp de șase luni. După standardul australian, el este un cap tractor 6×4. Fabricantul a montat o instalație de producere a curentului de 229 kW, și își asigură viitorii cumpărători că vor exista și versiuni care vor putea tracta câte două semiremorci, cu masă totală de 70 de tone.

Pentru a ispiti și alți potențiali cumpărători Taurus, este echipat cu o cabină spectaculoasă, posibil și bine profilată aerodinamic, și cu numeroase gadgeturi moderne la interior. Nu știm dacă toate tabletele le vor fi pe plac camionagiilor australieni, dar simplifică mult procesul de fabricație.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.