TIMOCOM: Cererea de transport se menține ridicată

În al treilea trimestru al acestui an, economia în plină expansiune din zona euro a continuat să genereze un exces de cereri de oferte pentru capacitatea de transport pe piață. Cererile pentru spațiile de încărcare nu au scăzut mult în lunile de vară, afirmă purtătorul de cuvânt al companiei TIMOCOM, Gunnar Gburek.

Între iulie și august 2018, în medie, pe cea mai mare platformă europeană de transport, care face parte din sistemul Smart Logistics al TIMOCOM, pe 71 de oferte de transport de marfă au venit 29 oferte de spații de încărcare. În comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, în 2017, situația este cam la fel. Cu un raport de 55:45, cu toate acestea, al treilea trimestru din 2016 a fost chiar mai echilibrat.

Mai mult de 40 de milioane de oferte de transport și marfă

În al treilea trimestru al anului 2018, în total, mai mult de 40 de milioane (40.836.838) de oferte de marfă și de transport au fost publicate de către cei aprox. 127.000 de utilizatori, la nivel european. Numărul de oferte de transport (33.696.838) a depășit considerabil numărul de oferte de capacități de marfă (7.140.018), cu un raport de 83% la 17%.

„În vara acestui an, nu s-a simțit nicio perioadă de regres”, a comentat Gburek cifrele înregistrate . În săptămânile viitoare va începe sezonul, așadar ne putem aștepta la un exces de cereri de oferte pentru capacitatea de transport pe piață. Astfel, „toamna caldă” pentru logistică a început deja.

Lipsa șoferilor – cauza principală a blocajelor de livrare

Principala cauză a blocajelor de livrare chiar și în perioada de „boom” este lipsa șoferilor. Pentru a crea capacități de încărcare în timp util, camioanele existente ar trebui să fie folosite chiar mai bine și să fie evitate cât mai mult posibil cursele fără încărcătură, afirmă Gburek. Creșterea productivității ar putea fi posibilă și prin evitarea aglomerației pe șosele și pe rampele de încărcare, reducând, astfel, timpul de așteptare pentru șoferii de camioane.

Mai multe informații despre TIMOCOM găsiți la www.timocom.com.

Datele folosite sunt datele barometrului de transport Smart Logistics System de la TIMOCOM, infrastructura IT pentru lumea logisticii digitale. Aici sunt publicate, zilnic, până la 750 000 de oferte de capacități de transport și mărfuri de transportat.

Despre TIMOCOM

Firma TIMOCOM GmbH este un specialist de mărime mijlocie în IT și date pentru Augmented Logistics. Ca furnizor al primului sistem Smart Logistic din Europa, TIMOCOM oferă soluții inteligente, sigure și simple pentru îndeplinirea obiectivelor logistice ale clienților. Prin acest sistem, sunt interconectate peste 40.000 de firme verificate, care publică, în fiecare zi, până la 750.000 de oferte de mărfuri de transportat și capacități de transport internaționale.

Material furnizat de către TIMOCOM

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.