VOLVO TRUCKS: Economie și eficiență

Volvo Trucks dispune de un program avansat de dezvoltare de produs, care îmbunătățește în mod continuu caracteristicile camioanelor sale. Versiunea Volvo FH Fuel & Efficiency este special configurată pentru a reduce consumul de combustibil, fiind deja pusă la încercare în România și Europa, cu rezultate excelente!

Acest model este echipat cu multe elemente ce au un impact important asupra economiei de combustibil: cea mai recentă variantă de motor de 13 litri, 460 CP, step D, inteligenta transmisie I-Shift cu programul pentru transport internațional, versiunea actualizată I-See, care optimizează schimbarea treptelor de viteză, ce are la bază hărți salvate în unitatea din camion, și care include acum și pilotul automat, Eco Tunning pentru economie suplimentară de combustibil.

De asemenea, la un consum mai redus contribuie și alte componente, precum: suspensia spate pneumatică și discurile frână față cu greutate redusă, un raport optim de transmitere către puntea spate, un pachet aerodinamic complet și anvelope speciale, pentru consum redus, auto oprire motor la ralanti sau pompă servodirecție cu debit variabil.

Un motor extrem de eficient

Noul regulament Euro 6 Step D se concentrează pe conformitatea vehiculului cu standardele de emisii, în condiții normale de utilizare. Pașii realizați de către Volvo Trucks pentru a îndeplini cele mai stringente standard de emisii includ un nou software al motorului și un material îmbunătățit al elementelor sistemului de post-tratare a gazelor de eșapament.

Varianta actualizată a motorului diesel D13 folosește, de asemenea, un nou tip de ulei de motor VDS-5, cu vâscozitate redusă, și segmenți de ungere care diminuează consumul de combustibil și fricțiunea internă. În plus, motorul de 500 CP economisește suplimentar, având același raport de compresie ca și variantele de 460 și 420 CP.

I-See pe bază de hărți

Software-ul I-See pe bază de hărți folosește datele cartografice pentru a previzualiza topografia traseului și are grijă de selectarea treptelor de viteză, de accelerare și de frâna de motor.

Acesta este proiectat să folosească energia cinetică a camionului în cel mai bun mod posibil și a fost îmbunătățit printr-o serie de actualizări precum o nouă strategie de selectare a treptelor de viteză și rulare selectivă în pantă, care permite o utilizare mai eficientă a funcției I-Roll de rulare liberă.

Eficiență în exploatare

În plus, alături de specificația tehnică optimizată, pachetul FH Fuel & Efficiency include și alte servicii suplimentare, care contribuie la o exploatare cât mai eficientă: contractul de service Volvo Gold, ce garantează cea mai mare disponibilitate posibilă sau serviciile telematice Dynafleet, de management al flotei, pentru a ști mereu ce se întâmplă cu camioanele și șoferii dumneavoastră.

Contractul de service Volvo Gold

Inclus pentru 3 ani, cu posibilitatea de prelungire, Contractul Volvo Gold garantează cea mai mare disponibilitate posibilă. Toate lucrările de întreținere preventivă și reparațiile autocamionului sunt incluse, ceea ce vă asigură control total asupra costurilor, exploatare fără griji și timp pentru a vă concentra asupra afacerii dumneavoastră.

Pachetul include:

– toate reparațiile necesare;

– întreținere personalizată (verificări, înlocuiri fluide, filtre, curele și întinzătoare etc; consumabile: ambreiaj, plăcuțe, baterii etc);

– asistență pentru tractare Plus (include tractare și în caz de accidente, parcare, transport șofer, cazare, taxe administrative etc.);

– conectivitate – monitorizarea online a stării camionului (a codurilor de eroare, a schimburilor de ulei, a sistemului de aer comprimat, uzurii ambreiajului, frânelor etc.);

– asigurare pentru 100% Disponibilitate;

– buton și microfon pentru asistență Volvo Action Service On Call.

Servicii Dynafleet

Oferta include abonament preplătit pentru 1 an pentru 4 servicii Dynafleet Online: „Combustibil și Mediu”, „Timpi din tahograf”, „Poziționare” și “Mesagerie”, precum și abonament actualizări hărți I-See preplătit pentru 5 ani.

Serviciul „Combustibil și Mediu” vă permite să urmăriți performanța autocamioanelor și eficiența șoferilor. În câteva secunde, generați rapoarte pe baza unei game largi de parametri și descoperiți motivul pentru care un anumit șofer consumă mai mult combustibil decât altul. Raportul privind Punctajul pentru eficiența utilizării combustibilului vă prezintă performanțele de utilizare a combustibilului pentru șoferi și vehiculele lor. De la 0 la 100, punctajul arată performanța șoferului în patru domenii importante: adaptarea vitezei, utilizarea motorului și a treptelor de viteză, anticiparea și frânarea și staționarea.

Cu „Timpi din tahograf”, puteți vedea cât de mult timp petrec șoferii pentru finalizarea noilor activități, conform reglementărilor privind timpul de lucru. Detaliile despre timpii de condus, odihnă și descărcare se păstrează pentru ultimele 30 de zile, fiind utile la facturare și la calcularea salariilor șoferilor. De asemenea, serviciul vă permite să descărcați activitățile șoferului de la sediu, oricare ar fi locația autocamionului și șoferului. În acest fel registrele sunt ușor de actualizat. Iar descărcările manuale de 20 de minute vor fi date uitării.

Serviciul „Poziționare” indică poziția exactă a unui autocamion, până la nivel de stradă, oferă informații despre timpi, șoferi, viteză, încărcătură și tipul de vehicul, arată care autocamioane sunt cele mai potrivite pentru o activitate nouă și oferă informații esențiale atunci când un autocamion intră într-o anumită zonă geografică. De asemenea, simplifică planificarea traseelor și facilitează găsirea celui mai rapid traseu către destinație. Punctele de navigație din Dynafleet Online pot fi trimise către sistemul de navigație din autocamion. Clienții pot monitoriza deplasarea mărfurilor, utilizând datele de autentificare alocate.

În fine, serviciul „Mesagerie” asigură contactul între sediu și autocamion, previne neînțelegerile costisitoare și le oferă șoferilor informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii mai bune când se află pe drum. Puteți să comunicați oricât doriți, indiferent de locația autocamionului.

Alte servicii incluse

În fine, dar nu în ultimul rând, oferta Volvo FH Fuel & Efficiency include un curs de perfecționare șofer pentru economie de combustibil, care combină cele mai recente teorii cu analiza și instruirea directe, adaptate la operațiile dumneavoastră de transport și permite o reducere a consumului de combustibil cu până la 10%.

La toate acestea, se adaugă o ofertă de finanțare de excepție, leasing financiar, pe o perioadă de până la 5 ani, cu un avans pornind de la 5% și o valoare reziduală 15%, prin Volvo Financial Services România.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.