VOLVO TRUCKS: Noi sisteme de asistență pentru șofer

O mai bună siguranță în trafic și un mediu de lucru optimizat pentru șoferi. Acestea sunt obiectivele în vederea cărora Volvo Trucks introduce noile sisteme de asistență pentru șoferi, bazate pe Direcția dinamică Volvo – o inovație premiată, care susține manevrarea autocamioanelor de mare tonaj în mod inovator.

Prin integrarea Direcției Dinamice Volvo în cadrul celorlalte sisteme de sporire a confortului și siguranței, Volvo Trucks a dezvoltat două programe de asistență pentru șofer de prevenire a accidentelor, precum și mai multe funcții noi:

 • Direcția Dinamică Volvo cu asistență de stabilitate;
 • Direcția Dinamică Volvo cu asistență de păstrare a benzii de rulare;
 • reglarea individuală a rezistenței volanului.

Asistență de stabilitate

 • Situație: rulați pe un drum umed și alunecos și observați că partea din spate a autocamionului începe să-și piardă aderența pe asfalt.
 • Mod de acțiune: Senzorii monitorizează continuu mișcarea de rotație a autocamionului și, când se detectează cea mai mică tendință de derapare, sistemul este activat și oferă o asistență suplimentară pentru volan, ajutându-l pe șofer să vireze în direcția opusă, stabilizând astfel vehiculul.
 • Sistemul poate depista riscul și poate contribui la stabilizarea vehiculului chiar înainte ca șoferul să observe că urmează să de întâmple ceva.

Asistență pentru păstrarea benzii de rulare

 • Situație: autocamionul dă semne de depășire a marcajului benzii de rulare.
 • Mod de acțiune: Direcția Dinamică Volvo colaborează îndeaproape cu sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare a autocamionului la viteze mai mari de 55 km/h. Sistemul monitorizează poziția vehiculului folosind camere video. Când depistează că autocamionul riscă să părăsească banda actuală de rulare, este activată manevrarea volanului și acest lucru îl ajută pe șofer să revină în direcția dorită.
 • Dacă este nevoie de asistență suplimentară, șoferul este avertizat prin vibrații ușoare resimțite în volan în locul unui semnal de avertisment.

Reglarea rezistenței volanului

 • Volvo Trucks introduce o funcție de mult așteptată, care permite reglarea individuală a rezistenței volanului pentru autocamioanele echipate cu Direcția Dinamică Volvo.
 • Mai mult confort și reducerea oboselii la volan.

Direcția Dinamică Volvo

– Dezvoltată pentru a compensa automat denivelarea suprafeței șoselei și a elimina vibrațiile și mișcările bruște ale volanului.

– Atunci când conduceți la viteză redusă, rezistența volanului este redusă cu aproximativ 75%, avantaj major în timpul deplasării în marșarier și în manevrele în spații înguste.

– Volanul se autocentrează automat, de îndată ce slăbește presiunea exercitată de șofer asupra sa.

– La viteze mai mari, autocamionul își păstrează direcția chiar și sub efectul vântului lateral puternic.

– Această tehnologie se bazează pe servodirecția hidraulică a autocamionului, fiind asistată de un motor electric asistat electronic, care reglează continuu direcția și asigură forță suplimentară de virare atunci când este necesar.

Îmbunătățiri pentru motoarele D11 și D13

Motoarele diesel Volvo Trucks D11 și D13 reînnoite, pentru Volvo FH, FM și FMX, îndeplinesc noul standard Euro 6 Step D și includ o serie de îmbunătățiri care le permit operatorilor de transport să-și diminueze costurile legate de combustibil:

 • un nou software al motorului;
 • un înveliș îmbunătățit al elementelor de la nivelul sistemului de post-tratare a gazelor de eșapament;
 • Motorul diesel D13: lubrifiant VDS-5 cu viscozitate redusă și noi inele de piston care diminuează consumul de combustibil și fricțiunea internă.
 • Motorul de 500 CP economisește suplimentar, având același înalt raport de compresie ca și variantele de 460 și 420 CP.
 • Software I-See pe bază de hărți: folosește datele cartografice pentru a previzualiza topografia traseului și are grijă de selectarea treptelor de viteză, de accelerare și de frâna de motor. Nouă strategie de selectare a treptelor de viteză și rulare selectivă în pantă, care permite o utilizare mai eficientă a funcțiunii I-Roll.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.