ZF achiziționează divizia auto a BeeSpeed din Timișoara

Friedrichshafen AG își extinde resursele inginerești, prin achiziționarea diviziei auto a prestatorului român de servicii de inginerie BeeSpeed.

Noua filială ZF, BeeSpeed Technical Engineering Center S.R.L. cu cei peste 100 de dezvoltatori ai săi, se dezvoltă într-o clădire a Universității Politehnice din Timișoara, în vestul României. BeeSpeed lucrează încă din 2008 pentru departamentul Sisteme de Frânare a diviziei Sisteme de Siguranță Activă al concernului ZF.

„BeeSpeed este un partener vechi și de încredere”, spune Manfred Meyer, director de dezvoltare al departamentului de Siguranță Activă, Sisteme de frânare și direcție, din cadrul ZF. „Prin această achiziție ne asigurăm pe termen lung know-how-ul celor circa 110 ingineri, care lucrează pentru noi în cadrul diviziei auto de la BeeSpeed, și le oferim acestora perspective excelente ca parte a concernului ZF.” ZF și-a consolidat poziția de furnizor de sisteme nu doar în domeniile de software, testarea sistemelor și IT, ci și în domeniul sistemelor mecanice. „În felul acesta ne putem extinde și mai mult competențele în domeniul sistemelor mecanice inteligente și putem continua totodată să dezvoltăm împreună unitatea din Timișoara”, subliniază Meyer.

Desprinderea diviziei auto din BeeSpeed și afilierea acesteia ca BeeSpeed Technical Engineering Center S.R.L. la concernul ZF, a devenit efectivă din punct de vedere juridic începând cu 1 ianuarie 2019. Directorul diviziei auto și asociatul BeeSpeed, Dr.ing. Sever Scridon, se va afla în continuare în fruntea echipei de ingineri. „Ne bucurăm, acum în calitate de parte a unui subfurnizor global de anvergură al industriei auto, să putem crește și oferi în continuare locuri de muncă atractive“, spune Scridon.

„Cu acest lucru sunt de acord în mod evident inclusiv începătorii în această meserie dar și tinerii ingineri:și datorită strânsei colaborări cu Universitatea Politehnica, ne-am putut extinde numărul de ingineri deja înainte de sfârșitul anului trecut cu un număr de 40, până la peste 110 – iar până în 2020 preconizăm o dublare a numărului de angajați, la peste 230 de ingineri.”

BeeSpeed a fost înființată în anul 1994. Un pilon secundar, pe lângă divizia auto, este domeniul automatizării cu focalizare pe ingineria electrică și tratarea apei. BeeSpeed va conduce în continuare independent activitatea acestei divizii.

ZF Friedrichshafen AG are în România un număr total 4.000 de angajați în șase unități. Cifra de afaceri la nivel național, realizată în cursul anului 2017, s-a ridicat la circa 130 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.