Absolventii Academiei de Politie, angajati fara examen in MAI

Absolventii Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, arma jandarmi sau pompieri, vor putea ocupa fara examen sau concurs functiile de comanda vacante la numirea in prima functie, potrivit unui proiect de Ordin al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) supus dezbaterii publice timp de 10 zile.

Proiectul modifica, de fapt, Ordinul ministrului Administratiei si Internelor nr. 69/2009, pentru aprobarea Ghidul carierei politistilor si cadrelor militare din MAI.

Printre noile prevederi este si aceea ca personalul angajat din sursa externa trebuie sa participe, pana la sfarsitul acestui an, la cursuri de initiere in cariera organizate de institutiile de formare profesionala a personalului din cadrul MAI.

O alta modificare se refera la conditiile de participare la examenul de ocupare a unei functii de conducere “respectiv se inlocuieste calificativul de cel putin «foarte bine», cu calificativul de cel putin «bine», corespunzator modificarilor aduse Statutului politistului”, informeaza MAI.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.