APTTI: Primăria Capitalei vrea să ascundă sub preş ilegalităţile comise în taximetrie

Legea Taximetriei încinge din nou spiritele la Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, după ce Primăria Capitalei a „reuşit” să modifice prin amendamente, aproape integral, Legea taximetriei, reclamă Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI), într-un comunicat remis redacţiei şi pe care îl publicăm integral.

“În încercarea de a acoperi prin modificarea legii ilegalităţile comise în ultimii ani, dar şi pentru a aduce din nou taximetriştii „cu jalba în protap” la uşa Primăriei, au fost introduse în proiectul de modificare o serie de amendamente ce vor arunca în aer piaţa de transport în regim taxi şi închiriere.

Spre exemplu, Articolul 9 al proiectului (se regăseşte la nr. curent 11, pag. 7) are menirea să elimine posibilitatea de a trage la răspundere legală persoanele vinovate pentru neeliberarea autorizaţiilor taxi în termenul legal şi pentru aplicarea abuzivă a unor măsuri în baza unui proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti ce nu a fost votat şi aprobat niciodată (proiectul de modificare a HCGMB 178/2008).

Totodată, la Articolul 11 al actualului proiect se doreşte a fi făcută o nouă atribuire a autorizaţiilor taxi. Astfel, conform proiectului nou, după ce o autorizatie taxi a fost eliberată pe 5 ani ea nu va putea fi prelungită decât pentru înca 5 ani.

Ţinând cont că în ţară expiră în următoarele luni prelungirea de 5 ani, rezultă că se va recurge la o nouă atribuire, fapt ce creează haos şi nemulţumire generală între transportatori.

Iată textul propus, în care se introduce cuvântul ,,încă”: ,,(5) O autorizaţie taxi sau o copie conformă deţinută de transportatorul autorizat pentru un autovehicul deţinut, se prelungeşte la cererea acestuia pentru o perioadă  de încă 5 ani, în condiţiile art.9 alin.(4),(7) după caz, fără aplicarea procedurii de atribuire, cu menţinerea obligatorie a aceluiaşi număr de ordine, numai dacă la data cererii sunt îndeplinite, cumulativ următoarele condiţii:…”

Ne întrebăm din nou ce Primar cu pretenţii de viitor Preşedinte „simte nevoia” de a înşira la uşă taximetriştii pentru a elibera autorizaţii taxi, schimbând regula în timpul jocului ?

Dincolo de toate acestea, se încalcă însă regulamentul Camerei Deputaţilor, din cauză că Plx 621/2010, adică actualul proiect de modificare, a fost deja adoptat de către plenul Camerei Deputaţilor, pe articole, iar modificările actuale schimbă absolut totul.

Proiectul de modificare a fost întors în iarnă de la votul final, pentru faptul că nu a avut avizul noului Guvern, însă forma actuală propusă nu are nimic în comun cu materialul pentru care Guvernul şi-a dat avizul.

Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere îşi exprimă încă o dată profunda dezamăgire faţă de modul în care se construieşte legislaţia în Parlamentul României şi solicită în mod public parlamentarilor să nu cedeze presiunilor Primăriei Capitalei, acoperind ilegalităţile comise cu noua propunere legislativă”.

Cristian Lăzărescu,  

Vicepreşedinte APTTI 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.