ARTRI: Cele mai noi informații despre detașarea în Austria

Austria-road-map2Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) informează că au fost actualizate informațiile despre detașarea angajaților în Austria, pe baza precizărilor suplimentare făcute de autoritățile din această țară.

Un extras este disponibil la adresa de mai jos:

https://www.artri.net/salariul-minim-in-austria-de-la-1-ianuarie-2017_291.html ,

iar sursa completă a acestor informații se găsește pe situl austriac creat special pentru precizări referitoare la detașare:

https://www.entsendeplattform.at/

“La începutul anului, după ce autoritățile austriece au completat și extins procedura referitoare la detașarea angajaților, a publicat informațiile disponibile, cu unele recomandări care să ajute transportatorii. De exemplu, am recomandat ca, până la clarificarea situației, transportatorii să profite de facilitatea de a face o declarație pentru 3 luni. Această facilitate este acordată pentru transportatorii care au un contract exclusiv cu un partener stabil austriac”, precizează ARTRI.

Ulterior austriecii au creat un site destinat clarificărilor la legislația privind detașarea și au precizat clar că declarațiile pentru 3 luni sunt condiționate de existența partenerului stabil austriac.

În urma intervențiilor făcute de IRU, autoritățile austriece iau în considerare unele ajustări ale procedurii, pentru a sprijini conformarea de către transportatori:

– trecerea la o notificare similară cu cea din Germania, pentru o perioadă de timp și pentru toți angajații;

– notificarea va fi făcută pentru termene de până la 6 luni;

– notificarea va conține datele șoferului și numărul de înmatriculare al mașiniii. Nu vor fi necesare toate datele referitoare la cursele preconizate;

– problema existenței documentelor justificative la bordul camionului este încă în stadiu de analiză și discuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.