Băsescu a aprobat Memorandumul cu FMI fără acciza de 7 eurocenţi

Președintele Traian Băsescu a anunțat în această seară, după ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri ai Guvernului Ponta 3, că a aprobat Memorandumul pentru semnarea Scrisorii cu FMI, adoptat de Guvern în şedinţa de miercurea trecută fără acciza suplimentară la carburanţi şi „electoRATA”. Şeful statului nu a mai făcut referire la aceste două subiecte conflictuale cu premierul, după ce a asigurat din nou săptămâna trecută că nu va semna documentul dacă în el va apărea “vreun cuvânt” referitor la aceste două prevederi.

“Așa cum l-am informat pe domnul prim-ministru în discuția de astăzi, am aprobat și Memorandumul pentru semnarea Scrisorii cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Dacă veți citi programul cu atenție, veți vedea că pentru fiecare dintre dvs (miniștri – n.r.) este foarte mult de făcut. Ce-i drept, cea mai mare parte a precondițiilor sunt deja îndeplinite. Sper ca acest acord cu Fondul care este, practic, un program de guvernare, să fie îndeplinit spre binele României, chiar dacă unele măsuri nu sunt cele mai plăcute, am convingerea că ele vor duce la creșterea competitivității României. Cred că aici România are cea mai mare problemă: creșterea competitivității, în mod deosebit în companiile de stat”, a declarat Băsescu.

Ulterior, Administrația Prezidențială a transmis un comunicat de presă cu privire la semnarea Memorandumului de către șeful statului.

“Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 5 martie, ‘Memorandumul cu tema: a. Aprobarea rezultatului discuțiilor purtate în perioada 21 ianuarie – 4 februarie 2014 în cadrul misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale aferente programului curent de asistență financiară de tip preventiv; b. Aprobarea semnării de către domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, împreună cu guvernatorul Băncii Naționale a României, a Scrisorii de intenție'”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.