Belgia impune informații suplimentare la LIMOSA

Belgia impune de la 1 octombrie 2017 informații suplimentare prin intermediul LIMOSA companiilor de transport străine care efectuează operațiuni de cabotaj în această țară.

Decretul regal din 14 septembrie 2017, care modifică declaraţia LIMOSA (din 2007), a fost publicat la 20 septembrie 2017 şi va intra în vigoare la 1 octombrie 2017, informează UNTRR.

“Asociaţia belgiană FEBETRA ne-a informat că se vor modifica regulile şi cerinţele privind salariul minim şi pre-declaraţia în Belgia. Aceste reguli se vor aplica operaţiunilor de cabotaj pentru transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, angajaţilor, precum şi şoferilor. Operatorii de transport în cont propriu sunt, de asemenea, incluşi în aceste noi reguli”, precizează UNTRR.

Elemente noi:

  • trebuie să se desemneze un reprezentant (“personne de liaison”) care să transmită informaţii referitoare la salarii şi condiţii de muncă în cazul detaşării în Belgia. Reprezentantul nu trebuie să fie stabilit în Belgia (poate fi managerul de transport sau directorul executiv sau Manager Resurse Umane, …)
  • tipul serviciilor trebuie indicat (transport rutier, …)
    în cazul utilizării agenţiilor de muncă temporară, trebuie menţionat numărul de înregistrare.

În acest link puteţi consulta valoarea salariului minim şi condiţiile de muncă aplicabile în cazul detaşării în Belgia.

Practic, oricine trimite un angajat in Belgia sau cei care desfașoară o activitate independentă și merge în Belgia pentru a lucra trebuie să completeze LIMOSA.

Orice persoana care urmează să muncească in Belgia temporar și/sau cu fracțiune de normă trebuie să completeze LIMOSA-1.

Neaplicarea acestei declarații se sancționează penal sau administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.