Cate 2 etiloteste obligatorii in autoturismele din Franta

Incepand cu 1 iulie, in Franta a intrat in vigoare o noua lege, potrivit careia fiecare conducator auto este obligat sa detina in masina doua etiloteste, in caz contrar riscand amenzi, noteaza BBC. Masura a fost luata de guvernul francez in incercarea de a reduce numarul accidentelor cauzate de consumul de alcool. Masura este valabila si pentru conducatorii auto din alte tari, insa acestia au o perioada de gratie pana in noiembrie.

Circa 4.000 de oameni isi pierd viata in accidente rutiere in Franta in feicare an, iar consumul de alcool este principala cauza, urmat de viteza excesiva.

Autoritatile spera ca soferii care considera ca au depasit limita de alcool se vor testa si nu se vor mai urca la volan.

Fostul guvern al presedintelui Nicolas Sarkozy, care a aprobat legea, sustinea ca spera ca aproximativ 500 de vieti vor fi salvate astfel in fiecare an.

In Franta exista doar doi producatori de etiloteste. In prezent exista un numar limitat de aceste kit-uri, motiv pentru care se acorde perioada de gratie pana in noiembrie.

Asociatiile conducatorilor auto care se impotrivesc noului cod rutier sustin ca “legea etilotestului” a fost rezultatul unui lobby intens din partea industriei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.