CE: Măsuri-cheie de securitate la introducerea 5G

Comisia Europeană a comunicat măsurile-cheie care se impun pentru punerea în aplicare, până la 30 aprilie 2020, a recomandărilor din setul comun de instrumente cu privire la riscurile de securitate legate de introducerea instrumentelor 5G.

Ministerul român al Transporturilor și Comunicațiilor transmite, în 30 ianuarie, că Guvernul Orban ”este implicat, la cel mai înalt nivel, în toate discuțiile și consultările europene relevante cu obiectivul de a promova interesele României, dar și de a aduce o contribuție importantă la toate acestea, demonstrând încă odată capacitatea țării noastre de țară digitală, cu competențe avansate în domeniul securității cibernetice”.

”Dezvoltarea în condiții de securitate a rețelelor 5G reprezintă o prioritate majoră pentru România, ca și pentru toate statele membre UE. Aceasta deoarece, ținând cont de amplitudinea impactului 5G asupra societății, economiei, sectoarele critice precum energia, transporturile, activitățile bancare, sănătatea, procesele democratice – alegerile, sistemele de control industrial, orice vulnerabilitate a rețelelor 5G ar putea pune în pericol aceste sisteme, conducând la daune foarte grave sau perturbări sistemice și pe scară largă”, se arată în comunicatul MTC.

Ministrul Lucian Bode a declarat: “Viitoarea infrastructură 5G este o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică, industrială și competitivitatea României, pentru atractivitatea sa din punct de vedere investițional și pentru a asigura o infrastructură la cel mai înalt nivel de calitate și siguranță. Aceasta ne va ajuta la modul concret să creștem performanțele serviciilor de comunicații utilizate pentru asigurarea siguranței, securității publice, pentru protecția civilă, intervențiile în caz de catastrofe, pentru dezvoltarea în perspectivă a vehiculelor conectate și automatizate, pentru conectarea dispozitivelor și obiectelor. 5G înseamnă locuri noi de muncă, o avalanșă de oportunități de dezvoltare pentru companii și beneficii însemnate pentru fiecare român în parte, îmbunătățindu-le substanțial calitatea vieții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.