Circulară FORT: Modificări în sistemul de cântărire din Ungaria

În conformitate cu anunțul venit din partea Magyar Közút Zrt. din Ungaria, începând cu data de 25 aprilie 2018 a intervenit o schimbare majoră privind toleranțele la depășirea MTMA și la cele pe axă, cu ocazia cântăririlor efectuate pe cântarele fixe sau operate pe drumurile publice din Ungaria de reprezentanți ai autorităților, se arată într-o circulară FORT privind noutățile legislative ce ating toleranța la cântăriri în Ungaria.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Iată precizările FORT:

Legislația maghiară, la punctele oficiale de cântărire a practicat până în data de 25.04.2018 o toleranță de 200 de kilograme atât la MTMA, cât și pe axă. În cazul cântăririlor la punctele fixe, sistemul scădea în mod automat această valoare din valoarea cântărită și se lua în considerare valoarea redusă.

Pentru cântărirea vehiculelor în Ungaria, au intervenit noi reglementări tehnice, care sunt diferite de modul arătat mai sus, reducându-se marja de eroare de operare la cântăririle la stațiile fixe. Prin urmare, toleranța admisă la MTMA este acum 100 kg, în timp ce pentru depășirea pe axă această valoare este 60 de kilograme de toleranță. Noile toleranțe se aplică pe drumurile publice în Ungaria din data de 25 aprilie 2018, DOAR la stațiile de cântărire fixe, ”obișnuite”.

Notă: aceste noi toleranțe reduse se aplică numai pentru măsurătorile fizice efectuate pe cântarele ”obișnuite” , toleranța la greutatea totală de 5% și 8% toleranță de sarcină pe osie aplicată de sistemul de cântărire dinamică ”TSM” nu sunt afectate.

După cum știți, sistemul de cântărire dinamică ”TSM” este în teste până la data de 31 mai 2018, dată după care ne putem aștepta la procese verbale de amendă primite prin poștă …

Maghiar Közút Zrt. informează transportatorii și prin pliante.

Detalii acestea sunt preluate de FORT de la asociația patronală maghiară parteneră NiT Hungary :

http://www.nit.hu/index.php/2014-02-27-11-34-43/egyeb-hirek/934-fontos-valtozasok-a-magyar-kozut-mereseinel-alkalmazott-tolerancia-ertekekben

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.