Clujenii pot călători cu câinii în mijloacele de transport în comun, dacă le cumpără bilet

Clujenii vor avea dreptul să circule cu câinii în mijloacele de transport în comun, în urma unei hotărâri adoptate astăzi de Consiliul Local Cluj-Napoca, una dintre condiții fiind ca deținătorul să cumpere bilet pentru animalul său.

“Cred că prin acest regulament nu facem altceva decât să ne raportăm la reglementările europene în materie și, din această perspectivă, Clujul este la zi în ceea ce privește gestionarea câinilor cu stăpân. (…) Cetățenii trebuie să înțeleagă că trebuie să conviețuim cu toții, fie că avem sau n-avem un câine în proprietate. Este loc pentru toată lumea”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit regulamentului, în mijloacele de transport în comun, câinii de talie medie și mare vor fi ținuți în lesă și vor purta botniță, iar cei de talie mică vor fi ținuți în lesă, în brațe sau în cușcă ori geantă de transport.

Un deținător va putea urca un singur câine, iar pentru transportul patrupedului va trebui să plătească bilet de călătorie. Deținătorul câinelui va trebui să aleagă zona cea mai liberă a mijlocului de transport în comun și va evita mijloacele de transport aglomerate, astfel că va trebui să existe cel puțin un metru între câine și ceilalți călători.

În caz că nu sunt respectate aceste prevederi ale regulamentului, conducătorul auto poate să-i solicite deținătorului câinelui să părăsească mijlocul de transport în comun. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.