Comitetul COREPER 2 a confirmat acordul pe Pachetul Mobilitate 1

Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER 2) reunit în dimineața de 20 decembrie, a confirmat acordul din 11 decembrie 2019 privind Pachetul Mobilitate 1.

Iată precizările UNTRR:

„Acesta reprezintă primul pas către adoptarea finală a Pachetului Mobilitate 1.

Următorii pași sunt aprobarea formală a Consiliului de Miniștri și aprobarea oficială a Parlamentului European. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în primul trimestru al anului 2020.

În același timp, Comisia Europeană și-a indicat deja intenția de a efectua o evaluare de impact a anumitor elemente ale acordului (în special întoarcerea obligatorie acasă a vehiculului la fiecare opt săptămâni și restricțiile pentru primul și ultimul segment rutier al unei operațiuni de transport combinat) pentru a verifica compatibilitatea acestora cu noua politică europeană privind Pactul Ecologic (Green Deal), care a fost adoptată de Comisia Europeană tot pe 11 decembrie 2019.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită eurodeputaților români și Ministerului Transporturilor contestarea acordului inacceptabil al trialogului privind Pachetul Mobilitate 1, prin care firmele de transport rutier din România sunt excluse din piața europeană de transport.

UNTRR monitorizează cu atenție evoluțiile procesului legislativ european, urmând să informăm în continuare transportatorii români privind situația Pachetului Mobilitate 1 la nivel european”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.