Dezbatere publică la sediul CJ Hunedoara pe tema taxei pe drumurile judeţene

În urma a demersurilor făcute de Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) pentru o discuţie urgentă asupra HCJ HD nr. 121/2013 privind introducerea obligativităţii achitării unei taxe de folosinţă a infrastructurii rutiere judeţene, Consiliul Judeţean Hunedoara îi invită pe toţi cei interesaţi la o dezbatere publică la sediul CJ Hunedoara, în data de 15.10.2013, ora 11,00, anunţă Siegfried Mayer, secretarul CNR, într-un comunicat remis redacţiei. Transportatorii sunt invitaţi marţi, 8 octombrie, la sediul APTE 2002, din Arad – Str. Ardealului nr. 2/A, pentru stabilirea unor măsuri comune de „contracarare a astfel de apucături anormale ale autorităţilor”, se arată în apelul liderului CNR.

„Reamintim că este vorba de taxe de folosinta a drumurilor judetene hunedorene, pentru autovehicule cu MTMA cuprinse între 5,5 si 40,0 tone, taxa maximă zilnică fiind de 1.000 lei, iar cea maximă anuală fiind de 40.000 lei….. adica patru sute milioane lei noi/an !!!! Cu asemenea concept, dacă toate consiliile judeţene ar introduce astfel de aberaţii, am ajunge ca un transport să coste mai mult decât marfa transportată!!! Anexez link-ul cu textul HCJ 121/2013:

        https://www.cjhunedoara.ro/documente/transporturi/HOT121.pdf

        https://www.conr.ro/info.php?id=165

Vă invităm ca marţi, 08.10.2013, la ora 18,00 să ne întâlnim la sediul APTE 2002 din Arad, str. Ardealului nr. 2/A, în vederea stabilirii unor măsuri ce se pretează a fi luate contracarare a astfel de apucături anormale ale autorităţilor”.

Amintim că CNR a solicitat, printr-o adresă transmisă în 27 septembrie, o întrevedere urgentă cu factorii de decizie ai CJ Hunedoara. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.