Document!. Șoferii de camioane nu mai intră în autoizolare la frontieră (video)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat în seara de 17 martie că a emis „ordin de comandant, ordin al ministrului sau ordonanță militară”, cu măsurile adoptate în contextul stării de urgență instituite de președintele Klaus Iohannis, prin decret, pentru o perioadă de 30 de zile, din cauza epidemiei de coronavirus. 
 
 

„Am decis, cu privire la transportul de marfă, că toți șoferii vehiculelor de capacitate peste 3,5 tone au obligația ca la frontieră să aibă și să poarte mijloace individuale de protecție precum dezinfectant, dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație. Conducătorii de autovehicule menționați anterior, care sosesc din „zone roșii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2”, a declarat demnitarul.

„Cu privire la export: ansamblele și subansamblele fabricate în România pentru beneficiari din afară nu fac obiectul restricțiilor la export”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Totodată, au fost suspendate toate zborurile spre/dispre Spania, iar aceeași măsură a fost prelungită pentru zborurile spre/dinspre Italia.

„Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18,00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre şi dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată”, a spus Marcel Vela.

Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare şi care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.