Exproprieri pentru Pasajul Domnești

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, declanșarea procedurilor de expropriere pentru construirea pasajului suprateran pe DJ 602 Centura București-Domnești, precum și suma necesară.

Este vorba despre 23 de milioane de lei destinată despăgubirilor celor 107 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 44.582 mm.

Suma a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Procedurile de expropiere vor fi efectuate de CNAIR.

Contractul pentru construirea Pasajului Domnești a fost semnat după doi ani de la lansarea licitației, în data de 10 mai, între CNAIR S.A şi  Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. COMNORD S.A. – S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L.

Investiția va costa 91.552.381,90 lei, fără TVA, şi are ca termen de finalizare anul 2019.

Proiectarea şi execuţia vor dura 3 luni iar construirea propriu-zisă a pasajului va fi de 24 de luni. Garanţia de bună execuţie va fi de 24 de luni.

Configurat sub formă de sens giratoriu, Pasajul va fi construit  la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București şi are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Se estimează că Ordinul de începere al lucrărilor pentru acest pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va fi emis în  toamna acestui an.

Informaţii suplimentare:

Lucrările de artă prevazute in  Proiect sunt grupate în trei mari categorii:

  • Pasaj suprateran peste Centura rutieră a municipiului București și CF pe strada Prelungirea       Ghencea și DJ 602;
  • Pasaje pe Șoseaua de Centură pe bretele de urcare/coborâre la intersecția giratorie denivelată;
  • Intersecție giratorie denivelată propriu-zisă.

Pentru aceste lucrări de artă s-a decis aplicarea unei soluţii constructive mixte (oțel – beton din grinzi metalice cu inima plină continue și dale din beton armat prefabricate, precomprimate, solidarizate monolit de grinzile metalice).

Sunt prevăzute și două drumuri colectoare pentru accesul riveranilor, unul fiind amplasat de o parte și de alta a rampei dinspre București a pasajului de pe Prelungirea Ghencea – DJ602 și altul la rampa dinspre Domnești. Accesul în aceste două drumuri se face pe baza unor intersecții giratorii amplasate la baza rampelor.

În vederea traversării pietonale a căii ferate s-au prevăzut de o parte și de alta a șoselei de Centură două scări metalice identice. Poziționarea acestor scări este sub pasajul de pe Prelungirea Ghencea și DJ602, iar la partea superioară sunt amplasate în consolă, facilitând astfel accesul pietonilor în trotuarul prevăzut pe pasaj. Scările au o înălțime totală de 10 m și sunt proiectate în 2 rampe cu podeste intermediare.

Sunt realizate pe o fundație din beton armat și au suprastructura din stâlpi din profile metalice, ranforsați cu contravânturi și vanguri protejate anticoroziv prin zincare termică. Treptele sunt realizate din grătare metalice prinse cu șuruburi de înaltă rezistență de vangurile laterale. Balustrada este de asemenea din profile metalice protejate anticoroziv și are o înălțime de 1.10 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.