Formularul 088 impus de ANAF dispare

Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor
Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor

Formularul 088 impus în urmă cu 2 ani, la solicitarea SRI, de fostul șef al ANAF Gelu Diaconu, va fi eliminat vineri.

Ministrul Finanțelor, Viorel Ştefan, l-a asigurat pe premierul Sorin Grindeanu în ședința de joi a Guvernului că a dispus eliminarea controversatului formular.

“Domnule prim-ministru, doamnelor şi domnilor colegi, în legătură cu 088 este o discuţie care de cel puţin doi ani de zile ţine agenda publică. Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că, în cursul zilei de mâine (vineri – n.r.), ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial”, a spus Viorel Ştefan.

Totodată, ministrul a anunțat că a ordonat evaluarea performanței conducerii actuale a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), urmând să ia măsuri “în consecință”.

“Suntem în proces de evaluare a performanței actualei conduceri a ANAF și vom lua măsuri în consecință în cel mai scurt timp”, a spus ministrul.

Înaintea acestei intervenții pe care ministrul Finanțelor a avut-o în cadrul ședinței de Guvern, premierul Sorin Grindeanu a subliniat importanța unei funcționări foarte bune a ANAF.

“Cred că e extrem de important ca ANAF să funcționeze foarte bine, astfel încât gradul de colectare să fie unul ridicat”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.