Guvernul a prorogat termenul de modificare a OG 26 privind ISCTR

Guvernul Orban a prorogat, în ședința din 20 decembrie, termenul de intrare în vigoare a Legii 352/2015 de modificare și completare a OG 26/2011 privind înființarea Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR).

Termenul a fost prorogat până la data de 1 ianuarie 2021, prin ordonanță de urgență.

Argumentele Executivului pentru adoptarea noii OUG sunt că „pentru promovarea unui proiect de modificare a Legii nr. 352/2015 (…) a fost pusă în discuție evaluarea sarcinii bugetare ce se va crea, ca urmare a finanțării integrale a acestei instituții de la bugetul de stat, inclusiv în contextul aplicarii prevederilor unice privind salarizarea personalului bugetar”, iar „anumite modificări necesar a fi operate îmbracă caracterele unei legi organice, raportat la aplicarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, act normativ care aduce schimbări majore privind reglementarea funcției publice la nivelul instituțiilor publice aflate în subordinea autorităților centrale”.

Totodată, „în cazul neadoptării actului de prorogare, activitatea de verificare și control a ISCTR (…), va fi afectată prin imposibilitatea exercitării ei”.

„Necesitatea adoptării unei măsuri urgente și imediate derivă din faptul că la împlinirea termenului de 1 ianuarie 2020 operează de drept intrarea în vigoare a Legii nr.352/2015 (…) în forma ei inițială care nu asigura corelarea cu politicile publice și reglementările specifice aplicabile în prezent”, mai arată Guvernul.

Download (OUGNF-2.pdf - PDF, 416KB)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.