Guvernul Cioloş a înfiinţat Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Civic şi a reorganizat 5 ministere

Guvernul Cioloş a aprobat astăzi, prin Ordonanţă de urgenţă,  în prima şedinţă de la învestire, înfiinţarea Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Civic. Totodată, au fost reorganizate 5 ministere, prin schimbare de denumire dar “mai ales pe partea economică”. 

“Avem în structura Guvernului un nou minister. Partea de dialog social în structura acestui Guvern a trecut în coordonarea doamnei ministru al Muncii, dar rămâne ca un obiectiv important și prioritar pentru Guvern dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, însă am creat un nou minister al Consultării Publice și Dialogului Civic tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest Guvern și l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului”, şi-a argumentat decizia premierul Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a precizat că “doamna Violeta Alexandru este responsabilă pentru această nouă structură și vă rog ca în termenul cel mai scurt să veniţi cu o propunere de organizare a acestui minister, pentru a stabili cât mai repede platformele de comunicare și de schimburi de idei cu diferitele organizații din societatea civilă”.

“Când vorbesc de societatea civilă, nu mă refer doar la ONG-uri, ci la societatea civilă în sens larg. Știu că sunt diferite forme de organizare sectorială care au idei, care vor să ne transmită idei. Sigur, vom avea și structuri de consultare pe partea economică, unde vreau să păstrăm legătura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economică pe care le putem avea în vedere în perioada imediat următoare. Dar, dincolo de aceste contacte (…), care sunt firești, aș vrea ca și restul societății să aibă canale de comunicare cu acest Guvern”, a explicat Cioloş.

Reorganizări de ministere

Ministerul Energiei a rămas doar cu această denumire iar Ministerul Economiei a preluat IMM-urile, astfel că acum se numeşte Ministerul Energiei şi Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice se numeşte de acum încolo Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Ministerul pentru Societatea Informațională şi-a schimbat denumirea în Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

În structura Cancelariei Primului-Ministru va funcționa directorul de cabinet al Primului-Ministru, cu rang de secretar de stat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.