Guvernul înfiinţează Institutul Român de Comerţ Exterior

Executivul a decis înfiinţarea Institutului Român de Comerţ Exterior, prin preluarea atribuţiilor şi a personalului din domeniu de la Departamentul de comerţ exterior şi relaţii internaţionale din minister, precum şi a activităţilor de promovare a turismului de la Autoritatea Naţională pentru Turism.

Decizia apare în Ordonanţa de urgenţă privind structura noului Guvern, în care sunt comasate mai multe ministere (Energia cu IMM-urile, Educaţia cu Cercetarea, Apele cu Mediul, Finanţele cu Bugetul), dar şi alte structuri.

Institutul Român de Comerţ Exterior va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei şi va derula programul de susţinere şi promovare a exporturilor, cu organizarea de târguri şi expoziţii în ţară şi în străinătate, dar se va ocupa şi de acţiunile de promovare turistică.

“Institutul exercită atribuţii privind Strategia naţională de export şi Strategia naţională de dezvoltare turistică, iniţierea, organizarea şi coordonarea expansiunii economice, comerciale şi turistice externe pe pieţele de interes, organizarea şi realizarea activităţii de promovare turistică de către reprezentanţele de promovare turistică”, se arată în OUG.

Institutul va fi condus de un director general numit de ministrul Economiei şi finanţat din venituri proprii şi, în completare, prin subvenţii de la bugetul de stat, surse proprii şi alte surse. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.