Guvernul suspendă și ratele de leasing, timp de 9 luni

Guvernul Orban suspendă, printr-o Ordonanță de Urgență (OUG) adoptată în ședința din 26 martie, pentru o perioadă de 9 luni, plata ratelor către bănci, inclusiv pentru contractele de leasing – măsură menită să-i sprijine pe transportatori, în perioada epidemiei de coronavirus (COVID-19).

„Suntem pregătiți cu ordonanța. Vizează persoane fizice, persoane jurdice PFA, intreprinderi individuale. Se suspendă ratele pe o perioada de până la 9 luni”, a declarat, în debutul ședinței Executivului, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat expres ministrului Cîțu să includă în ordonanță și contractele de leasing: „Insist să fie expres prevăzute contractele de leasing. Pentru că știm că unul dintre sectoarele afectate este sectorul transporturilor”.

Orban a adăugat că obiectivul Guvernului este de a sprijini economia: „Pe lângă obiectivul fundamental pe care îl avem pentru a limita la maximum răspândirea virusului, Guvernul trebuie să aibă grijă de economie, de cei afectați direct, de cei afectați indirect datorită restrângerilor care au apărut în consumul cetățenilor, dar trebuie să avem grijă să funcționeze toate sistemele economice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.