Iohannis a promulgat eliminarea supraaccizei la carburanți

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în 30 decembrie, legea privind eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time, adoptată de Parlament în data de 4 decembrie, după doi ani și 4 luni de la impunerea acestor biruri.

foto: Jean-Mihai Pîlșu
Administrația prezidențială precizează că șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
 
Astfel, legea care elimină supraimpozitarea contractelor part-time și modifică anexa din Codul fiscal privind accizele și taxele speciale va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.
 
Statul a colectat, din septembrie 2017 până la începutul lunii noiembrie anul acesta, aproximativ 5,8 miliarde de lei prin introducerea supraaccizei la carburanți, potrivit ministrului ?finanțelor, Florin Cîțu.
 
Totodată, supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial a fost eliminată în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat, nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.