Lucian Șova: O antrepriză de construcții va prelua lucrările abandonate

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a aprobat un proiect de organizare a unei antreprize de construcții în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), antrepriză care va prelua toate lucrările din marile şantiere de infrastructură care au fost abandonate.

Șantierul CNAIR de reconstruire a circa 300 de metri demolați din Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu

Urmează ca Guvernul să aprobe înființarea acestei companii „antrepriză”.

„Am făcut un proiect de reorganizare a Companiei de drumuri, am aprobat săptămana trecută un proiect de organizare a unei antreprize de lucrări care să poată prelua diverse şantiere abandonate din diverse motive. În acest fel poate mai scurtăm din timpii care se pierd acolo unde proiectele nu înregistrează succes”, a declarat Lucian Şova, la o conferinţă pe teme de infrastructură organizată de Capital.

În urmă cu o săptămână, Consiliul de Administrație al CNAIR a decis înființarea unei Antreprize de construcții însărcinate cu lucrări de drumuri și autostrăzi, după modelul companiilor create de Primăria Muncipiului București. ”Este o măsura luată în urma experienței noastre cu constructorii care își bat joc de proiecte. Atunci, ca să nu mai stăm la mâna lor, vom avea propriul nostru organism. Nu o să ne ocupăm noi să facem din prima autostrăzi și poduri suspendate, dar dacă va fi nevoie la un moment dat, le vom face și pe acestea”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Antrepriza va finaliza mai întâi lucrările neterminate de constructori, însă CNAIR nu va angaja personal suplimenar, ci va reloca angajați existenți.

Compania de Drumuri are o experiență în acest sens: a reconstruit cei circa 300 de metri demolați din Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie.

„Vreau să fiu un ministru al zilei de azi”

Ministrul Transporturilor a mai spus că lipsa autostrăzilor din România „nu poate fi pusă în seama autorităţilor”, ci este cauzată în general de „termenele mari şi de contestaţiile frecvente depuse în cazul licitaţiilor”.

„Vreau să fiu un ministru al zilei de azi, un ministru care să creeze bazele unei activităţi mai eficiente în viitor, nu-mi fac iluzii că voi avea şansa să parcurg întreg procesul, dar vreau să las urme pentru ceea ce vreau sa fac astăzi”, a insistat Lucian Şova.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.