Ministerul Finanțelor pregătește o amnistie fiscală

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat în 6 iulie că are un proiect în lucru privind amnistia fiscală, pe care îl va discuta „în următoarele zile la nivelul Coaliției și Guvernului”.

„Amnistia fiscală e un subiect pe care îl avem în lucru la Ministerul de Finanțe. E un posibil mecanism  pentru a stimula partea de economie românească. Este în lucru un astfel de mecanism. Vom discuta în următoarele zile la nivelul Coaliției și Guvernului pentru a vedea dacă o astfel de măsură poate fi aplicată”, a spus Eugen Teodorovici.

Declarația sa survine la o zi după ce Liviu Dragnea a lansat ipoteza unei amnistii fiscale, iar Teodorovici a spus că este o idee „foarte bună” și poate fi luată „în calcul” de Ministerul finanțelor.

„Ideea aceasta strecurată în discursul domului președinte, de posibila amnistie, chiar îi multumesc, este o idee foarte bună pe care să o luăm în calcul. Ca subiect, nu față de domnul președinte (Klaus Iohannis – n.r.), vă dați seama, dar un astfel de procedeu s-a mai aplicat în economie cu efecte foarte bune pentru economie și bugetul de stat”, a arătat Teodorovici.

Declarația sa a venit după ce Liviu Dragnea i-a întrebat pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, și pe Eugen Teodorovici dacă au „de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl Iohannis”, în contul chiriei încasate pentru casa din centrul Sibiului pe care a pierdut-o în instanță.

„Dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală”, a declarat Dragnea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.