Ministerul Transporturilor vrea să elimine taximetriştii care au cazier şi amenzi penale

În penultima zi a anului trecut, Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă privind modificarea Legii nr. 38/2003 astfel încât taximetriştii care au cazier şi amenzi penale să nu mai poată presta această meserie.

“Proiectul introduce condiția ca practicanții profesiei de taximetrist să nu aibă mențiuni în cazierul judiciar, fapt ce vine în sensul asigurării siguranței cetățeanului și a practicării profesiei în mod onorabil și legal”, se arată în instrumentul de motivare.

Totodată, “se creează temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor de a reglementa, prin norme aprobate prin ordin al ministrului, existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere”, argumentează autorii iniţiativei.

În termen de 90 de zile de la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, Ministerul Transporturilor va adopta, prin ordin de ministru, normele privind pregătirea și atestarea profesională a managerilor de transport în regim de taxi și închiriere, se mai arată în document.

Proiectul se află în dezbatere publică până în 10 ianuarie.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

  1. E bine gandit sa fie pus in practica . Taximetristul trebue sa fie o persoana integra nu un fost puscarias sau recidivist.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.