MT anunţă oficial prorogarea termenului pentru plăcuţe

Aşa cum anunţam încă de ieri, Ministerul Transporturilor a prelungit până la 1 ianuarie 2014 termenul pentru dotarea vehiculelor cu plăcuţe din care să rezulte dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculului, forma, dimensiunile, modul de amplasare şi autoritatea emitentă a acestora. Astăzi am primit şi comunicatul ministerului cu modificarea Ordinului 1640/2012, pe care îl redăm integral:

„Având în vedere că perioada inițială de 6 luni de la emiterea Ordinului s-a dovedit insuficientă pentru dotarea întregului parc de vehicule deținut de către operatorii de transport, mai ales în cazul operatorilor de transport care dețin un parc mare de vehicule și care efectuează transport rutier internațional, iar neîndeplinirea acestor obligații poate afecta grav activitatea de transport desfășurată de aceștia, Ministerul Transporturilor, prin direcția de specialitate, a emis un nou OMT pentru modificarea art. III din OMT nr. 1640/2012 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe acestora stabilite prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin OMTI nr. 980/2011, respectiv prelungirea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor art. 1341,  până la data de 1 ianuarie 2014.

Menționăm că, prevederile din legislația comunitară pentru echiparea vehiculelor cu plăcuțe de mase și dimensiuni, se referă la vehiculele din categoriile N2, N3, M2, M3, O2  și O4  și sunt prevăzute de art.6 (alin.1) din Directiva 96/53/CE”.

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.