Negriţoiu scapă de ancheta parlamentară asupra ASF în privința scumpirii polițelor RCA

Plenul Camerei Deputaților a respins astăzi, cu 135 voturi împotrivă, 117 pentru și șase abțineri, proiectul de hotărâre privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și-a exercitat atribuțiile în cazul majorării preţului polițelor RCA.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de mai mulți deputați PNL, se dorea înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea tuturor notelor de fundamentare care au stat la baza adoptării ordinelor, normelor și instrucțiunilor emise de ASF în anii 2013-2014 în domeniul asigurărilor obligatorii și facultative, precum și verificarea modului în care societățile de asigurări-reasigurări au raportat sustenabilitatea economico-financiară și în ce mod eventualele pierderi din anii anteriori au fost acoperite prin majorarea primelor de asigurare în anii 2014-2015.

De asemenea, se avea în vedere analiza motivelor pentru care ASF nu a sesizat Consiliul Concurenței privind posibilitatea existenței unor situații de concurență neloială pe piața asigurărilor din România. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.