O.M. nr. 6: Municipiul Suceava, în carantină totală. Transporturile sunt permise (document)

Municipiul Suceava și 8 comune limitrofe (Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei) au intrat în carantină totală, din seara de 30 martie, din cauza răspândirii rapide a coronavirusului (CIVID-19), prevede Ordonanța militară nr. 6, emisă de ministrul de Interne, Marcel Vela. 

„Din cele 2.109 cazuri confirmate de coronavirus, 593 se află în municipiul Suceava. În urma analizei INSP și în urma discuțiilor, am considerat din punct de vedere medical că trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul Departamantului pentru Situații de Urgență (DSU).

Toate căile de acces au fost securizate de Armată și Poliție, astfel că nimeni nu mai poate intra sau ieși din aceste localități, cu excepția autorităților și a transportatorilor de marfă.

„Art.3 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor”.

Art. 4: Nu se vor vinde bilete de tren pentru Suceava.

Ministerul Transporturilor și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată, prevede articolul 4 al OM nr. 6.

„Art 8: Accesul pe Aeroportul Suceava e permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare sau pentru servicii medicale de urgență”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.