Omorurile nu se mai prescriu

Prescriptia raspunderii penale si a pedepselor in cazul infractiunilor de omor comise cu intentie, de genocid si contra umanitatii si de razboi a fost eliminata, prin promulgarea, joi, de catre presedintele Traian Basescu, a Legii pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Legea prevede eliminarea prescriptiei pentru raspunderea penala in cazul infractiunii de omor – comisa cu intentie (directa sau indirecta) – in varianta simpla si in formele sale agravate – si in cazul infractiunilor intentionate care au avut ca urmare moartea victimei.

Actul normativ mai prevede eliminarea prescriptiei pedepselor in cazul infractiunilor de omor si completarea textelor de lege care prevad si imprescriptibilitatea infractiunilor de genocid, contra umanitatii si de razboi.

Legea fusese adoptata in 28 februarie de Camera Deputatilor, forul decizional.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a mai semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative in vederea imbunatatirii activitatii de valorificare a bunurilor sechestrate sau dupa caz, intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.