Parlamentul permite Guvernului să înfiinţeze prin ordonanță Compania Naţionale de Investiţii Rutiere

camera-deputatilor-parlamentCamera Deputaților – for decizional – a aprobat, astăzi, legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple în timpul vacanței parlamentare, una dintre ele referindu-se la înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere.

Cu o zi în urmă, Senatul respinsese integral legea, suspendând, practic, activitatea Guvernul Cioloș.

Acum, deputații au selectat ce poate și ce nu poate face Executivul. Au dat ok-ul pentru ordonanţe privind rectificarea bugetară pe 2016 și completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

Totodată, Cabinetul Cioloş va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR şi în ceea ce priveşte transporturile.

În domeniul Sănătăţii, Guvernul va putea emite ordonanţe doar pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Guvernul Cioloş nu va putea înă face niciuin fel de modificări în justiţie, cultură şi administrarea protocolului de stat.

Proiectul de lege a fost votat de toţi cei 219 deputaţi prezenţi la sesiunea de vot final, care va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.