Parlamentul se reuneste marti si miercuri in sesiune extraordinara pentru referendum

Senatul se va reuni in sesiune extraordinara, marti, iar Camera Deputatilor se va reuni miercuri, pentru a pune in acord decizia Curtii Constitutionale cu  cu legislatia privind referendumul: Legea 3/2000 si OUG nr. 41/5.07.2012.

Presedintele Senatului, Petru Filip, a declarat, vineri, ca a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13.00, pentru a se decide convocarea in sesiune extraordinara a plenului Senatului pentru marti, la ora 12.00.

“Se discuta legile referendumului, cea de la CCR, si ce exista colateral pe legea referendumului (adica Ordonanta de Urgenta nr. 41, aprobata de Guvernul Ponta acum 8 zile, cu o seara inainte ca Parlamentul sa-l suspende din functie pe presedintele Traian Basescu, n. red.)”, a precizat Filip.

La randul sau, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca se va consulta cu presedintele Senatului, avand in vedere ca deputatii sunt cei care dau votul final in chestiunea legilor electorale, si va propune convocarea plenului Camerei pentru ziua de miercuri.

Amintim ca premierul Victor Ponta a solicitat, printr-o scrisoare transmisa celor doua Camere (intrucat Constitutia nu prevede ca seful Executivului sa convoace sesiune extraordinara a Parlamentului) sa fie discutata Legea referendumului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.