Ponta le lasa militarilor pensiile grase din 2011. Urmeaza indemnizatiile revolutionarilor?

9

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca pensionarilor militari carora de la 1 iunie urma sa li se opreasca sumele primite in 2011 “nu li se va lua niciun leu din pensie”. Este a doua concesie facuta in aceasta luna bugetarilor, dupa amnistia fiscala prin care cei ce au incasat sporuri nesimtite in anii 2008-2010 au fost lasati cu ele. Este de asteptat acum ca o alta categorie prezenta, alaturi de rezervisti, la mitingurile din ianuarie din Piata Universitatii – revolutionarii -, sa-si ceara inapoi indemnizatiile sistate pentru anul acesta de Guvernul Boc. Este vorba despre 16.000 de eroi, care pana la 1 ianuarie 2012 au primit lunar, in medie, circa 2.400 lei din impozitele romanilor. Iar cum Viorel Hrebenciuc declara recent ca USL a concertat protestele de la Universitate, vor trebui satisfacute toate doleantele invocate acolo, inclusiv “Jos Basescu!”.

“Era o problema destul de veche si stringenta referitoare la o categorie de pensionari militari, in special din MApN, dar si din Ministerul de Interne carora, prin recalcularea pensiilor, nu doar ca li s-a diminuat pensia, dar de la 1 iunie urma sa li se ia, practic, din pensie ceea ce primisera in 2011. Pentru aceia am aprobat un memorandum. Nu li se ia niciun leu din pensie. In Parlament, la Camera Deputatilor, este un proiect de lege care va fi dezbatut in prima sedinta, pe 11 sau 12 iunie, si acolo probabil ca decizia va fi sa nu li se mai ceara acestor militari (…) sa plateasca din urma, din 2011, ceea ce au incasat”, a sustinut Ponta, la finalul sedintei de guvern.

Seful Executivului a precizat ca modificarea adoptata in sedinta miercuri va fi introdusa in proiectul de lege aflat in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Reamintim ca pensiile militarilor au fost recalculate incepand din 2011 pe principiul contributivitatii, astfel ca foarte mult dintre cei neglijati de stat au primit majorari, iar celor cu pensii “nesimtite” le-au fost limitate la 3.000 de lei/luna.

Sistemul unitar de pensii a fost adoptat, prin lege, in data de 16 septembrie 2010, insa in cazul militarilor recalcularea a inceput in 2011.

Potrivit fostului premier PDL Emil Boc, circa 168.000 din MApN si MAI, ce beneficiau de asa-numitele “pensii speciale” – in principal  pensionati anticipat, incasand bani frumosi de la stat pentru aceasta, dar neavand anii necesari pentru a primi apoi sumele calculate aberant, din sumele obtinute in ultimele 3 luni de serviciu -, au trecut prin filtrul recalcularii pensiilor.

Cum operatiunea s-a facut esalonat, cei care si-au incasat totusi pensiile grase si in 2011 ar fi trebuit sa le returneze. Pentru acestia a facut Guvernul Ponta concesie, miercuri. Amintim ca liderul pensionarilor si rezervistilor militari, Mircea Dogaru, este unul dintre artizanii mitingurilor din Bucuresti organizate in ianuarie anul acesta, inclusiv cel care a “asediat” cladirea TVR in 24 ianuarie, impreuna cu revolutionarii. 

O alta categorie care va face presiuni asupra Guvernului Ponta in perioada urmatoare este cea a revolutionarilor, care isi cer indemnizatiile inapoi, acestea fiindu-le suspendate pentru acest an de Guvernul Boc. Nu de alta, dar PSD si PNL au atacat decizia la Curtea constitutionala.

Magda SEVERIN

9 COMENTARII

 1. Revolutionarii au fost prezenti la mitinguri in calitate de simpli cetateni LIBERI ai acestei tari, nu “impreuna cu” un grup sau altul.
  Nu este nicio legatura intre un subiect si altul. Va folositi de imaginea negativa a unei categorii sociale pentru a denigra o alta. Este absolut lipsit de deontologie ceea ce faceti. Sunt si revolutionari militari, tot asa cum sunt si revolutionari ziaristi, colegi ai dvs. Cu siguranta ca sunt si revolutionari transportatori, care au facut posibila schimbarea in domeniul dvs. de activitate. Si, dintre acestia, probabil sunt si persoane cu venituri foarte mici, la limita sau sub limita subzistentei. Daca nu le putem oferi un sprijin sa traiasca decent, macar ar trebui sa tacem si sa ne vedem de barna din ochiul nostru.

 2. Stimata Redactie;

  Nu inteleg de ce sunteti porniti impotriva revolutionarilor Romani care au dat jos o dictatura cripto/comunista/ceausista,probabil ca ii reprezentati pe acestia si nu poporul Roman.
  Dezinformati cititorii dv.prin minciuni si omisiuni,probabil ca nu a-ti citit Legea 341/2004,Legea Recunostintei fata de cei care au luptat si fata de cei care au fost ucisi de fortele reactionare comuniste ale lui ceausescu.
  Eroii sunt acei care au murit si si-au dat jerfa pentru aceasta tara si nu mai pot primii nimic decat RECUNOSTINTA,dar mite vre-un leu de la voi,omiteti sa spuneti ca toti Revolutionarii posesori de certificate sunt cam 19.000,din care 5000 au decedat si cei care primeau acest ajutor umanitar erau defapt cei care nu aveau venituri si care erau de maximum 3000 de persoane.
  Nu stiu de ce nu va sesizati de “Pensiile Nesimtite”ale fostilor activisti PCR/UTC,din vremea lui ceausescu care sunt cateva sute de mii si tot din banii nostrii sunt platiti,sau poate dv.sunteti unul dintre aceia.
  Cu respect pentru cititorii dv.in numele Adevarului si Onoarei!

  • Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, citim : 1.)Rusine tovarase GADINA CONSTANTIN daca gandesti asa. In primul rand tu mare revolutionar nu esti ,in schimb esti un gay notoriu care te-a parasit si nevasta-ta Mihaela care te-a prins cand facea-i …. anal cu un tovaras de al tau fost vicepresedinte care intre timp a murit. Dupa ce ca nu iti satisfacea-i fosta nevasta acum ai tupeu de gay jegos ce esti sa propui sa scoti din lege categoria de ‘Luptatori Remarcati prin Fapte Deosebite’ . Daca pun mana pe tine iti rup gatul ca la porumbei ca si asa abia cantaresti 50 kg. cu tot cu televizor in brate. POPO ai dat de dracu ,de acum incolo daca mai scoti capul din vizuina ta de profitor ce ai fost o sa vezi tu… Tu vorbesti de cei care au profitat de pe urma revolutiei? tu care SPATIUL COMERCIAL AL ASOCIATIEI l-ai transformat in PIZZA-IALIA ? TU CARE AI PROMOVAT OAMENI NUMAI PE BANI? Sa iti fie rusine tovarase GADINA C-TIN.;

 3. Cinste tie dle ALEXANDRU,ai tratat problema ca un adevarat revolutionar.Numai cine a trait evenimentele din DEC.89,poate sa gandeasca la aceia care nu mai sunt printre noi.Cei care s-au sacrificat pe altarul istoriei,nu mai pot primi nimic de la nimeni.Doar o recunostinta,sau o simpla aducere aminte.Dzeu s-ai odihneasca in pace pe eroii revolutiei.Poate acest Guvern sa-si aminteasca si de luptatorii remarcati pri fapte deosebite,deoarece ei au continuat lupta si au adus DEMOCRATIA si LIBERTATEA.Sa nu uitati asta niciodata.

 4. Cinste LUPTATORILOR REMARCATI PRIN FAPTE DEOSEBITE;prin sacrificiul lor,astazi ROMANIA este o tara libera si democrata.Rugam Guvernul PONTA sa nu uite de suferintele revolutionarilor,si sa se respecte cu sfintenie Legea 341/2004,LEGEA RECUNOSTINTEI.

 5. Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, citim : 2.)Imi dai intalnire la POPOGADINA? Dar POPOGADINA cu Asociatia lui familiara cu Sora-sa marea revolutionara care in timpul evenimentelor era pe la TECUCI. Despre asta ce ai de spus ? Ma indoiesc ca nu stiai avand in vedere ca il cunosti pe POPOCOMIOSARUL GADINA procurator de certificate gen sora-sa GADINA ELENA;
  Inca ceva : domnului Corduneanu Romeo, cu doua certificate plus a nevestei, acum transformat in Ranit din Remarcat de el . Si ne intrebam de ce ne injura lumea si ne taie indemnizatiile ?

 6. CUM SA NU PLATESTI PESTE DOUA MILION DE EURO LA STAT

  Gadina Constantin, este angajat la un trust de constructii langa cinema Luceafarul, i-l prinde revolutia la sediu, langa Inter, unde se ridica baricada. Sta si se uita la manifestatie si cand incep a fi incarcati cei de la Inter, acestia fug, iar securistii vin dupa ei si urca in camioane si pe cei “gura casca”. Cum e lung si foarte subtire este usor de prins. Asa ajunge la Jilava, unde este amprentat . Dupa plecarea dictatorului, d-l. Gadina C-tin, ajunge a fi denumit revolutionari, si participa la impartirea legitimatiilor de revolutionar. Se lauda ca este de professor, regizor (era absolvent de subingineri la c-tii, la seral), si cum printre revolutionari era intelectual, i-si face Asociatia de revolutionary Jilava “89.
  Pe langa multe alte drepturi, mai mult sau mai putin legale (emite legitimatii de tot felul, certificate si alte asemenea pe “bani”), obtine pentru el si familia lui, deveniti peste noapte revolutionari de Bucuresti (fiind in provincie), multe spatii in buricul Bucurestiului : Calea Dorobanti nr. 56, Calea Grivitei nr. 60 (langa P. Romana), Academiei,. La aceste se adauga multe terenuri numai in zone de vile limitrofe Bucurestiului. Pe toate le vinde (contrar prevederilor legale cu “notari de ai casei”), sau vinde dreptul litigios acolo unde erau “probleme”. Sute de mii de euro, chiar milioane .
  CEI MAI CURIOS ESTE CA IN CAZUL SPATIULUI DIN CALEA DOROBANTI, unde era o Pitzzerie, un restaurant, o terasa, un bar cu sala de billiard la subsol si o sala de jocuri, avea subanchirita la alte patru societati. Spatiu era de peste 750 mp. IN PERIOADA 1992-2008 NU PLATESTE NICI UN LEU LA A.F.I./D.A.F.I., PRIN CHICHITE JUDECATORESTI, PESTE 2.000.000 Euro. CINE PLATESTE PENTRU ASTA ? Noi bucurestenii ca cei de la A.F.I./D.A.F.I. nu au a ce se plange …
  ACUM LOCUIESTE SINGUR INTR-UN BLOC ( S+P+E ) IN CALEA GRIVITEI NR. 60 UNDE, PLATESTE O CHIRIE SIMBOLICA DE O.N.G. DE REVOLUTIONARI ?!?

 7. MAI OAMENI BUNI, SAU RAI! CE DUMNEZEU AVETI CU REVOLUTIONARII??? EI SUNT VINOVATI CA AU ADUS LIBERTATEA IN ROMANIA? SUNT VINOVATI CA NU AU MURIT CU TOTII, SA RAMANETI TOT CU. . . . CEAUSESCU SI “SCUMPA LUI SOTIE! NU MA POT PRONUNTA IN ALTELE DACAT STRICT IN PROMLEMELE REVOLUTIONARE DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC. DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC POT SPUNE CA MAI ABERANT SI MINCINOS CA PRIM-MINISTRUL ROMANIEI NU STIU DACA EXISTA IN EUROPA
  1-ALEGETI U S L “CACI BINE O SA FIE”
  2-VOM SCHIMBA IN BINE TOTUL IN TARA DUPA GUVERNAREA PDL ! ? ? ???????????? AULEU !!!????
  3-VA DAM CORNUL SI LAPTELE !
  UITATI DE CELELALTE DREPTURI CONFERITE PRIN LEGE,VOI CEI CU MULTE DOLEANTE !
  VENI-VA UN VLAD TEPES SA VA BAGEA TEAPA ACOLO UNDE MERITATI! DACA VA DECLARATI UN ZIAR IMPARIAL,TRANSMITETI PRIM-MINISTRULUI ROMANIEI SA FACA BINE SI SA RESPECTE TOATE LEGILE TARII,INCLUSIV CONSTITUTIA. SA NU TREACA PE SUB EA SAU SA SARA PESTE EA SI NOI, CA BOII, SA STAM LA BARIERA. STITI POVESTEA 1???

 8. Dacâ nu eram noi clasa muncitoare când ne-au chemat am râspuns prin fapte deosebite în 21 si 22- 1989 am venit la C C .Central. Acum îsi bat joc de noi, Luptatori prin fapte deosebite: Adrian Sanda, Viorel Ponta au scos un nume fals Rol Determinant pânâ la ora 12 si 10 min. Începând cu: Alexandru Arsinel, Gelu Voican, numai actori, aș dori sa puna Legea 341/2004 sa o puna în aplicare toate categorile de revolutionari prin Fapte Deosebite: s-a scris pe cladiri cu vopsea jos Ceausescu, este pacat de sângele varsat, s-a strigat ole,ole,ole, Ceausescu nu mai e. Nu exista Rol Determinant. Numai Luptâtori prin Fapte Deosebite.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.