Ponta va conduce doua comitete interministeriale: cu energia si cu fonduri europene

Premierul Victor Ponta va conduce Comitetul interministerial privind politicile in domeniul energetic, din care va face parte si presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), institutie care urmeaza sa intre sub autoritatea Parlamentului, potrivit unui proiect de lege trecut de Camera Deputatilor si inaintat Senatului, prin care se asigura autonomia institutiei reglementatoare fata de Executiv. Seful Executivului a infiintat si Comitetului interministerial pentru cresterea gradului absorbtiei fondurilor europene, pe care tot el il va conduce.

“Comitetul interministerial privind politicile in domeniul energetic are ca obiectiv principal identificarea directiilor strategice in domeniul energetic, promovarea solutiilor privind modernizarea si dezvoltarea unei piese a energiei in acord cu legislatia europeana in domeniu, precum si cu reglementarile si interesele nationale ale Romaniei”, se arata in decizia semnata miercuri de Ponta si publicata joi in Monitorul Oficial.

Pe langa ministrii cu atributii in absorbtia fondurilor europene, care sunt membri ai Comitetului, la sedintele acestei structuri pot fi invitati si reprezentanti ai comisiilor parlamentare de specialitate, ai mediului de afaceri, societatii civile, administratiei locale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.