Proiectul OUG de reintregire a salariilor, in dezbatere publica. Revolutionarii primesc 2,3% la indemnizatie

Proiectul Ordonantei de Urgenta privind reintregirea salariilor bugetarilor cu 8% din 1 iunie fata de luna mai a.c.)  si 7,4% din 1 decembrie (fata de noiembrie a.c.) a fost lansat, luni, in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS). In Nota de fundamentare se arata ca impactul financiar al acestor masuri, pentru anul 2012, este de 858,5 milioane de lei. Proiectul mai prevede ca vor primi 2,3% la indemnizatie atat revolutionarii, cat si urmasii membrilor Academiei Romane si ai Oamenilor de Stiinta, carora li s-au taiat 15%, potrivit Art. 14 din Legea 118 aprobata in 2010.

“Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta, salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare, de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se majoreaza in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii”, se arata in proiectul actului normativ.

Cuantumul brut al salariilor de incadrare, al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare aferent personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, care se stabileste in conformitate cu prevederile Legii privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, se majoreaza in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in acelesi conditii.

Pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si din cele aflate in coordonarea primului-ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, indemnizatiilor de incadrare se majoreaza fara a depasi nivelul stabilit prin Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.

Pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si din cele aflate in coordonarea primului-ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului, ale carui contracte colective de munca isi inceteaza valabilitatea dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, salariile se stabilesc potrivit anexei nr. VIII la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare, potrivit proiectului de OUG.

Revolutionarii si urmasii membrilor Academiei Romane si ai Oamenilor de Stiinta, asigurati pe viata

Proiectul OUG mai prevede ca, incepand cu luna iunie 2012, cuantumul drepturilor prevazute la articolul 14 din Legea 118/2010, adica ale urmasilor membrilor Academiei Romane si urmasilor membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor, indemnizatia pentru instituirea indemnizatiei de merit si indemnizatiile pentru eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care au murit sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987, se majoreaza cu 2,3% fata de cuantumul aflat in plata in luna mai 2012, fara a depasi nivelul in vigoare in luna iunie 2010. Prin Legea 118/2010, indemnizatiile de mai sus fusesera reduse cu 15%.

Proiectul de act normativ mai prevede si majorarea cuantumului compensatiei banesti, respectiv al alocatiei valorice pentru drepturile de hrana si valoarea financiara anuala a normelor de echipare, precum si a drepturilor de echipament, care se majoreaza cu 8% incepand cu data de 1 iunie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012 si cu 7,4% incepand cu data de 1 decembrie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012, fara a depasi nivelul in vigoare in iunie 2010.

In acelasi fel se majoreaza, din iunie, contributia lunara de care beneficiaza personalul neclerical angajat in unitatile ce apartin cultelor religioase dinRomania.

Personalul din institutiile publice care a intrat sub incidenta Legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale carui venituri de natura salariala nu au fost diminuate potrivit Legii 118/2010 nu vor beneficia de majorarile salariale prevazute in proiectul de ordonata de urgenta.

Bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salariala cu 15%, dupa reducerea salariilor cu 25% in iulie 2010. Guvernul Ponta a promis ca va readuce lefurile la nivelul de acum doi ani, insa sporurile – care in unele cazuri dublau salariul – nu vor mai fi luate, potrivit Legii salarizarii unice. 

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

 1. Acum cand citesc acest articol nu mi se da nici o indemnizatie ,deoarece Guvernul Boc + Maries , a avut grija sa ni se ia tot . Deci ce sa in teleg ?… Ni -se da 2,3 % din nimic ? Pai : 2,3 % X O ( zero) = O…..logic ? … ILOGIC ar fi ca noi sa mai traim, dupa ce Experientele lor pe Revolutionari Veterani de la Revolutia din 1989 ,vor inceta . Apropo !….. Cu CIANURA n-ati incercat ?… Nu v-au dat ideea Turcescu ,Pora ,Cartianu sau Maries ?

  • rugam statul romin sane eutanasieze pe totii revolutionarii din decembrie 1989 ca sa le ramina lor amaritele de case din paianta in care locuim noi mare masa de revolutionarii .sa mearga la fiecare revolutionar o comisie din guvern ca tot ard gazul deceaba in parlamentil rominiei,si sa vada cit de saracii sint multi revolutionari,si sa constate care sint ghiftuitii noi s-au ei pe care iam ales sa ne conduca.sa nu uitatii ca revolutionarii vau predat tara bogata si curata voi ati furato si ati murdarito ddomnilor presedintii deputati parlamentarii etc noi cin lucram in fabricii mergam la serviciu cu hrtia higienica in sacosa,voi datii sute de mii de euro pe hirtie higienica din banii statului . sinteti o adunatura de lepre,osa platitii in naintea lui dumnezeu pt ca ati infometat poporul si multe altele .daca vretii sa faceti o treba buna cinstita si corecta verificatitoti revolutionarii ,cei care au venit la ciolan sint cei din96 97 2005
   astia au venit pt avantaje. fiti corectii si voi odata pina in 1996 (ereu 7000-8000 de revolutionari cu raniti cu retinuti cu totol. turcescu ,pora si cartianu ,sa aibe viata multora dintre revolutionari si guvrnantii sa aveti fericirea si sanatate noasra.asa sa va ajute dumnezeu sa aveti banii si binele nosrtu amin

  • Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, citim : 2.)Imi dai intalnire la POPOGADINA? Dar POPOGADINA cu Asociatia lui familiara cu Sora-sa marea revolutionara care in timpul evenimentelor era pe la TECUCI. Despre asta ce ai de spus ? Ma indoiesc ca nu stiai avand in vedere ca il cunosti pe POPOCOMIOSARUL GADINA procurator de certificate gen sora-sa GADINA ELENA;
   Inca ceva : domnului Corduneanu Romeo, cu doua certificate plus a nevestei, acum transformat in Ranit din Remarcat de el . Si ne intrebam de ce ne injura lumea si ne taie indemnizatiile ?

 2. Suspendarea platii indemnizatiei de revolutionar s-a facut printr-o alta lege, valabila doar pentru anul acesta. Deci dumneavoastra nu incasati indemnizatia incepand cu 1 ianuaruie a.c., adica de 5 luni.
  Prin Legea 118/2010, din indemnizatia de revolutionar s-au taiat numai 15%, spre deosebire de salarii, care au pierdut 25%. Anul trecut s-au inapoiat 15% la salarii si, probabil, 10% din indemnizatia pe care ati incasat-o dvs. Stiti mai bine cat. Din iunie a.c. se acorda jumatate din restul sumei ce trebuie redat, iar in decembrie se va da restul – tot 2,3%.
  De la 1 ian 2013 veti primi din nou banii pe care i-ati incasati lunar pana anul acesta. Guvernul nu va putea prelungi suspendarea platii indemnizatiilor de revolutionar. Daca insa Legea recunostintei va fi modificata, s-ar putea ca o parte dintre revolutionari sa piarda indemnizatia.

  • Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, citim : 3.)Asociatia Jilava 89, si-a facut pizzerie. Si la introdus pe nepotul sau in SSPR Gadina Mihai pentru a-si trece dosarele cu spagi . POPOCOMISARUL GADINA este un apropiat al regimului Iliescu implicit al lui Emil Cutean . P.S. nu ma intalnesc cu gayii ,daca va fi nevoie o sa-i rup capul .— Si ce aflam pe Adevarul on-line : pluriel – 03.May.10-07:11hs : Daca vrei informatii despre Gadina iti dau eu.Mai are vreo 3 proprietati si spatii comerciale. Inca ceva : domnului Corduneanu Romeo, acum transformat in Ranit din Remarcat de el . Si ne intrebam de ce ne injura lumea si ne taie indemnizatiile ?

 3. dar, sa mergeti la munca v-ati gandit? toata tara a iesit in strada in ’89. dar o mana de profitori s-au gandit ca ar fi mai bine sa traiasca pe spatele contribuabililor si s-au declarat ‘revolutionari’. la munca, nu la intins mana, cersetorilor!

  • Da un sfat comunsit cu la munca tovarasi insa stimabilul a dat uitarii ca revolutia a fost acum 22 de ani si cei care tre trimisi de graba la munca au 65/70 de ani in proportie de 70/80 %…apropo tu ce muncesti??:

 4. Ce usor le e la uni sa vb de revolutionari fara a sti ce vorebeste, eu sunt REVOLUTIONAR si nu profitor, cand am luptat nu am cerut indemnizati dar cand statul a apreciat sa ne acorde aceste indemnizati am fost bucuros tinand cont ca nu mai gasim un loc de munca de ani de zile, eu personal nu mai gasec nici cu ziua si imi vand constant lucruri din casa pt a supravietui am vandut de la tv pana la hota si o parte din vase, cand se va termina ce am in casa cred ca voi muri de vreo boala sau de foame, ar mai fi o sansa pt noi sa furam dar ce exemplu as da copiilor vostri? caci de ai mei nu poate fi vorba pt ca nu am, eu nu imi permit din cauza saraciei sa am nevasta sau copiii, nu? cum ar suna un revolutionar a furat de la niste oameni si acum e fericit ca are ce manca si ce imbraca, nu cred ca ar fi frumos, dar in inima mea exsista iertare pt toti cei care ne acuza si ne sticmatizeaza fara a ne cunoaste caci ei saraci nu vad cu adevarat problema Tari, nu NOI furam si jefuim Tara si resursele ei nu noi vindem viitorul copiilor vostri si demnitatea neamului Romanesc, dar poate cand o sa ajungeti si dv in situatia mea o sa va treziti si o sa vedeti de cine sa fiti alaturi si care e capusele adevarate. Cu drag tuturor, luptator pana la moarte Marian.

 5. deci pana la urma cat primim noi revolutionarii care mai suntem si pensionari.? momentan luam 10 mil … la astia ne mai adauga 2,3 ? sau la cuantumul din 2010?

 6. ms mult pt raspuns … dar sti ca toata lumea a calculat altfel pt ca e problema cu intelegerea legii … speram asa sa fie ca tine

 7. dar dc zice in lege ca ”2,3 din cuantumul aflat in plata in mai 2012… fara a depasii cel din 2010” ? aici e problema …adik cat am avut in 2012 plus 2,3… asa s-ar intelege

 8. O mare excrocherie la nivel national, stie toata lumea cum s-au obtinut certificatele de revolutionar, toti smecherii in timpul revolutiei au stat in casa si dupa revolutie au iesit in fata si s-au declarat revolutionari.
  Cunoastem si noi destui smecheri care primesc indemnizatie de revolutionari fara nici un merit.
  Intelegem sa fie recompensati urmasii celor decedati la revolutie si ranitii dar pentru revolutionari NU.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.