Regulamentul privind tahograful inteligent, semnat

Silvia-Adriana Țicău, vicepreședinta Comisiei de Transport și Turism din Parlamentul European, a participat la ceremonia de semnare a regulamentului privind aparatura de înregistrare în transportul  rutier. Evenimentul a avut loc în prezenţa lui Martin Schulz, Președintele Parlamentului European, a lui Evangelos Venizelos, Vicepremierul grec si Ministru al Afacerilor Externe şi a lui Brian Simpson, Președintele Comisiei de Transport și Turism din PE.

Regulamentul privind tahografele a fost votat în data de 15 ianuarie 2014, la Strasbourg, după doi ani de negocieri ale Parlamentului European, reprezentat de raportorul Adriana Țicău, cu presedentiile poloneza, daneza, cipriota si irlandeza ale Consiliului UE.

“Noul regulament reprezintă un echilibru între siguranța rutieră și îmbunătățirea condițiilor de muncă, pe de o parte, și respectarea vieții private si a datelor șoferilor pe de altă parte. Tahograful inteligent va contribui la îmbunătățirea punerii în aplicare a legislației si va reduce, pe termen mediu și lung, sarcina administrativa pentru societățile de transport”, a declarat vicepreședinta Comisiei de Transport și Turism din Parlamentul European.

Ceremonia de semnare tahografe_Venezelos_Ticau_Schultz_Simpson jpg

Tahograful inteligent introduce două funcții noi: comunicarea de la distanță, utilizată pentru a efectua controale, și înregistrarea datelor de localizare. Acest nou sistem va ajuta autoritățile să controleze respectarea timpului de conducere și de odihnă și, prin urmare, va îmbunătăți condițiile de muncă pentru conducătorii auto si siguranța rutiera, explică Ţicău, în comunicatul remis redacţiei.

Pentru a asigura succesul acestui regulament, tahografele trebuie să fie accesibile, folosind tehnologia simplificata care limitează, cat mai mult posibil investițiile statelor membre. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.