UPDATE! Salarii mărite cu până la 50% pentru baronii şi baronaşii locali. Cât câştigă preşedintele

Camera Deputaţilor – for decizional – a adoptat astăzi OUG 103/2013, prin care Guvernul a mărit în decembrie cu 10% salariile medicilor şi profesorilor debutanţi şi căreia Liviu Dragnea i-a adăugat un amendament votat deja de Senat în 28 noiembrie, potrivit căruia salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene vor fi majorate cu până la 50%.

În ciuda iminentei ruperi a USL şi a declaraţiilor belicoase de la TV, amendamentul a fost votat cot la cot de deputaţii PNL şi PSD, astfel că aleşii locali vor avea lefuri mărite începând cu 1 iulie.

„Este un act de dreptate făcut aleșilor locali, care indiferent de culoarea politică au dreptul la un salariu decent”, a declarat Dragnea. Cu totul „întâmplător”, „dreptatea” a venit în an electoral.

Cel mai bine plătit va fi primarul general, Sorin Oprescu urmând să primească 7.643 lei/lună, cu aproape 1.000 de lei mai mult decât Traian Băsescu. Viceprimarul Capitalei va primi 6.390 lei, un pic mai puţin decât salariul preşedintelui ţării.

UPDATE: Administraţia Prezidenţială a actualizat lista cu personalul şi veniturile obţinute de acesta. La capitolul “Foşti şefi de stat” este inclus şi Regele Mihai, alături de Ion Iliescu şi Emil Constantinescu (5.060 lei/lună). Preşedintele în exerciţiu câştigă 6.706 lei/lună.

Un primar de municipiu va fi plătit cu sume între 5.574 şi 6.333 lei/lună, unul de oraşe cu sume între 4.642 şi 4.909 lei şi unul de comună cu sume între 3.331 şi 4.012 lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) va avea 6.612 lei, iar vicepreşedintele CJ 5.941 lei.

Cel mai mic salariu va fi de 3.037 de lei pentru un „viceprimar de comună categoria a treia”.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.