Şova: Nu mai scumpim rovinieta

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, promite că nu va mai scumpi rovinieta în acest an, aşa cum intenţiona anterior, printr-un proiect de majorare cu până la 66% a tarifelor de utilizare a reţelei de drumuri.

„Nu mai intenţionăm să creştem rovinieta. Este un proiect mai vechi, nu se va mai întâmpla asta”, a declarat Dan Şova, potrivit economica.net.

Conform proiectului aflat în dezbatere publică pe site-ul DPIIS încă din septembrie – şi continuă să nu fie retras -, rovinieta urma să fie majorată cu până la 66%, pentru unele categorii de vehicule.

Astfel, şoferii autoturismelor ar fi trebuit să plătească 5, 10 şi 32 de euro pentru o zi, 7 zile, respectiv 12 luni, faţă de cât plătesc în prezent: 3 euro pentru o rovinietă valabilă 7 zile, 7 euro pentru 30 de zile şi 28 de euro pentru 12 luni.

Pentru o perioadă de 10 zile, nivelul propus este de 6 euro.

La începutul lui octombrie, Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) şi FORT au amendat proiectul de modificare a OG 15 cu privire la rovinietă.

Într-o variantă anterioară, postată pe site-ul DPIIS în iulie 2013, erau păstrate tarifele existente şi se introduceau alte două perioade: pentru 10 zile şi pentru 90 de zile. A rămas valabilă rovinieta pentru 10 zile şi s-au scumpit celelalte.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.